Voorbeschouwing Feyenoord - PEC Zwolle

Voorbeschouwing Feyenoord - PEC Zwolle

Zondag om 14.30 uur sluit PEC Zwolle een uiterst bewogen week af met de competitiewedstrijd in een lege Kuip tegen Feyenoord. De Zwollenaren staan nog altijd op de laatste plaats en willen de weg omhoog niets liever dan zondag inzetten. Dat gaat het doen met de nieuwe trainer Dick Schreuder.

Dinsdagochtend werd bekend dat trainer/coach Art Langeler niet langer trainer van PEC Zwolle is. De 51-jarige oefenmeester werd eind vorig seizoen gepresenteerd als vervanger van interim-trainer Bert Konterman, maar kon zijn zo succesvolle eerste periode waarin hij in 2012 met de club promoveerde naar de Eredivisie, geen goed vervolg geven. Dinsdag kondigde Langeler zijn vertrek aan en met hem deed ook assistent-trainer Dwight Lodeweges de deur van het MAC3PARK stadion achter zich dicht.


Weer lege stadions

Woensdag werd bekend dat de komende drie weken geen enkele supporter naar binnen mag tijdens voetbalwedstrijden in het betaald voetbal. Dat werd vanuit de overheid vrijdagavond al bekendgemaakt, maar hierna werd er door de clubs een lobby gestart om wedstrijden gedurende die periode te verplaatsen naar later dit seizoen, in de hoop dat dan wel weer supporters naar binnen mogen. De KNVB kon vanwege verschillende factoren dat plan niet tot uitvoering brengen, waardoor Feyenoord – PEC Zwolle zondag ook in een leeg stadion zal moeten worden gespeeld, net als de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk van zaterdag 27 november en de uitwedstrijd tegen FC Groningen op vrijdag 3 december.


Dick Schreuder

Donderdagmiddag volgde het nieuws van de opvolger van Langeler. Dick Schreuder, assistent-trainer bij Vitesse, krijgt de taak om PEC Zwolle in de Eredivisie te houden. De 50-jarige Schreuder tekende een contract voor anderhalf seizoen. ,,PEC Zwolle is een hele mooie club met een goede visie die bij mij past en ik ben dan ook erg blij met deze kans. Natuurlijk zit de club sportief in zwaar weer, maar ik kan niet wachten om van start te gaan. Daarbij gaan we met z’n allen voor één doel: PEC Zwolle in de Eredivisie houden”, aldus de nieuwe trainer die vrijdagmiddag ook daadwerkelijk aan de media werd gepresenteerd.


Scoren in De Kuip

Uiteraard werd er, eerst onder leiding van assistent-trainers Henry van der Vegt en Leeroy Echteld ook volop getraind deze week. Vrijdag stond Schreuder zelfs al voor de groep. De Zwollenaren zullen in De Kuip alles op alles zetten om een resultaat te boeken. Dat lukte sinds de promotie, op de gewonnen bekerfinale tegen Ajax na, alleen tegen Feyenoord in het seizoen 2017-2018. Destijds bleef het 0-0. Een opvallende statistiek is dat PEC Zwolle in De Kuip tegen Feyenoord sinds de promotie in 2012 niet gescoord heeft. Negen competitiewedstrijden en één bekerduel in totaal lukte het de Blauwvingers niet om tot scoren te komen.

Feyenoord, onder leiding van voormalig Zwolle-speler Arne Slot, staat er goed op. De Rotterdammers staan derde met 25 punten uit elf duels spelen. Twee minder dan de gedeeld koplopers Ajax en PSV, maar wel met een duel minder gespeeld te hebben. 


Arbitrage

Rond 16.15 uur zal zondag duidelijk zijn hoe Feyenoord - PEC Zwolle is verlopen. Om 14.30 uur fluit Martin van den Kerkhof voor het begin. De leidsman wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Sander van Roekel en Stefan de Groot. Official is Marc Nagtegaal. VAR is Jochem Kamphuis en zijn assistent is Joris Westhof.


Middagje PEC op ESPN

Feyenoord - PEC Zwolle is live te zien op het open kanaal van ESPN. Niet alleen die wedstrijd is live te aanschouwen. Voorafgaand aan dit duel is de competitiewedstrijd tussen PEC Zwolle Vrouwen en PSV Vrouwen ook te zien op het open kanaal. Die wedstrijd in het MAC3PARK stadion begint om 12.15 uur.

Eredivisie partners