Voorbeschouwing FC Twente - PEC Zwolle

Voorbeschouwing FC Twente - PEC Zwolle

PEC Zwolle neemt het zaterdagavond om 20.00 uur in de Grolsch Veste op tegen FC Twente. Een traditioneel lastige uitwedstrijd, waar PEC Zwolle de voorbije jaren nauwelijks succesvol was. Dit seizoen is een overwinning meer dan ooit van belang voor PEC Zwolle, dat vorig weekend de rode lantaarn weer in handen gedrukt kreeg.

Strijd onderin

Toch is ondanks de laatste plaats de spanning onderin de Eredivisie weer helemaal terug, vergeleken met december, toen PEC Zwolle stijf onderaan stond met zes schamele punten. Op dit moment heeft PEC Zwolle 20 punten, evenveel als Sparta Rotterdam dat nog wel het restant van Vitesse-uit en de wedstrijd in Sittard tegen Fortuna tegoed heeft. Nummer zestien is Willem II, dat al maanden bezig is aan een vrij val en twee punten meer heeft dan Zwolle. Ook Fortuna heeft twee punten meer en RKC Waalwijk staat veertiende met een voorsprong van vier punten op de Blauwvingers. Een zege in Enschede zou PEC Zwolle zomaar in de lift kunnen zetten naar boven, maar dat moet dan wel gebeuren tegen de nummer vijf van de ranglijst.


Succes voor Jans

FC Twente beleeft een prachtig seizoen. Onder Zwollenaar Ron Jans werden van de 26 wedstrijden er vijftien gewonnen. Afgelopen weekend werd AZ in Alkmaar verslagen, waardoor Twente in punten gelijk is komen te staan met de concurrent die voor aanvang van dit seizoen niet eens als concurrent bestempeld werd. Onderdeel van het Twentse succes is niemand minder dan Virgil Misidjan. De vleugelflitser stond vorig jaar een half seizoen onder contract in Zwolle, waar hij het plezier in voetballen weer terugvond en was toen, net als nu in Enschede, enorm belangrijk voor het team. Vorig seizoen tijdens het duel in Zwolle was Misidjan zelfs matchwinner voor PEC. In Twente scoorde de vleugelaanvaller dit seizoen twee keer en driemaal leverde Misidjan een assist.


Geen Nakayama en Darfalou

PEC Zwolle kan zaterdagavond niet beschikken over de man in vorm, Yuta Nakayama. De Japanner werd in het verloren duel met Feyenoord met een gele kaart bestraft en dat was zijn vijfde prent van het seizoen. Nakayama zit daarom een schorsing uit van één duel. Oussama Darfalou viel geblesseerd uit tegen Feyenoord en is er in Enschede ook niet bij. Bij Twente is er met Michal Sadílek ook één geschorste speler.


Vooruitblik Dick Schreuder

Dick Schreuder over zaterdag: ,,Ondanks het uitblijven van resultaat, valt er veel positiefs te halen uit de wedstrijd tegen Feyenoord. Bij vlagen speelden we goed voetbal en de spirit in dit team is hoog. Er werd geknokt voor elke meter en dat verwacht ik zaterdag ook weer. De klok tikt, de tijd richting het einde van het seizoen wordt korter en daar zijn we ons van bewust. De spelers gaan goed met dat spanningsveld om. Zaak om de focus volledig op onszelf te houden. Het wordt een uitdagende wedstrijd in Enschede. Twente is stabiel en er zit veel voetbal in de ploeg."


Support

Over support heeft PEC Zwolle niets te klagen. Na het goedgevulde uitvak in Sittard, gaan er ook veel Zwolle-supporters mee naar de Grolsch Veste. Daar kan de ploeg van trainer/coach Dick Schreuder rekenen op de vocale steun van ruim 500 supporters.


Arbitrage

FC Twente – PEC Zwolle begint zaterdag om 20.00 uur en staat onder leiding van Edwin van de Graaf. Assistent-scheidsrechters zijn Stefan de Groot en Franca Overtoom. Official is Erwin Blank. VAR is Sander van der Eijk, die assistentie krijgt van Nils van Kampen.

Divisiepartners