Voorbeschouwen op Willem II – PEC Zwolle

Voorbeschouwen op Willem II – PEC Zwolle

PEC Zwolle reist zondag richting Tilburg waar het om 14.30 uur aftrapt tegen Willem II, de huidige nummer drie van de Eredivisie. De mannen van John Stegeman gaan in het zuiden des lands voor de derde uitzege van het seizoen 2019/2020.

PEC Zwolle en Willem II kwamen beiden goed uit de startblokken na de winterstop. De Zwollenaren speelden in een waar spektakelstuk, waarin Yuta Nakayama in de slotfase nog gelijkmaakte, met 3-3 gelijk tegen FC Utrecht. Willem II toonde zich opnieuw reuzendoder van de Eredivisie. Na overwinningen op Ajax en PSV wist de ploeg ook tegen AZ drie punten te pakken. Midweeks speelde Willem II nog voor de TOTO KNVB Beker op bezoek bij sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. De finalist van afgelopen seizoen werd in Friesland na strafschoppen uitgeschakeld.


De eerste helft van het seizoen was een geweldige voor Willem II. De ploeg van trainer Adrie Koster eindigde het jaar 2019 op een knappe vierde plaats. Voorin zijn Ché Nunnely, Mike Trésor Ndayishimiye en Vangelis Pavlidis de smaakmaker bij de Tricolores. De 20-jarige Ndayishimiye, overgenomen van NEC Nijmegen, scoorde al een paar geweldige treffers en werd al veelvoudig in verband gebracht met een stap hogerop. Pavlidis, die dit seizoen uitgroeide tot international van Griekenland, staat met zijn tien doelpunten op een gedeelde derde plaats op de topscorerslijst van de Eredivisie. 


Eerder dit seizoen, in de openingsronde van de Eredivisie, waren de Tilburgers met 1-3 te sterk voor de Blauwvingers. Lennart Thy had PEC Zwolle nog op voorsprong gezet, maar wist dit niet vast te houden. Vangelis Pavlidis scoorde tweemaal en Clint Leemans werkte de bal nog in eigen goal, waardoor Willem II met drie punten op zak richting Brabant terugging.


Bij PEC Zwolle kan Rico Strieder zijn eerste minuten maken in het blauwwit. De middenvelder werd dinsdag gepresenteerd en komt voor een halfjaar op huurbasis over van FC Utrecht. Hij zal gaan spelen met rugnummer dertien en zit voor de eerste keer bij de wedstrijdselectie. Willem II versterkte zich afgelopen week met Görkem Saglam, die net als Strieder jeugdinternational van Duitsland is. Hij is overgekomen van 2. Bundesliga-club VfL Bochum en tekende tot medio 2022.


Arbitrage

De wedstrijd in het Koning Willem II stadion staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank. Hij zal worden geassisteerd door de heren Wout Schaap en Rens Bluemink. Official is Robin Gansner. De VAR van dienst is Martin van den Kerkhof. Hij zal worden bijgestaan door Thomas Krijt.


Support

Ruim 130 supporters reizen met PEC Zwolle mee naar Tilburg. Grote klasse dat jullie zondag in Brabant aanwezig zijn! Ben je niet in het gastenvak, maar wil je de wedstrijd wel live volgen? Kom dan naar het Supportershome aan het Stadionplein, waar je de wedstrijd gratis kan kijken. Je hoeft hiervoor geen lid van de Supportersclub te zijn.