Voorbeschouwen op PEC Zwolle - Feyenoord

PEC Zwolle krijgt zondagmiddag Feyenoord op bezoek in het MAC3PARK stadion. De Blauwvingers, die na de winterstop nog ongeslagen zijn, trappen om 16.45 uur af tegen de Rotterdammers.

Na een matige eerste helft van het seizoen, heeft PEC Zwolle met de nieuwe 5-3-2-tactiek meer defensieve zekerheid. In de eerste vier wedstrijden na de winterstop werden al zes punten gepakt door de ploeg van trainer/coach John Stegeman. Ook wist doelman Michael Zetterer in de laatste drie duels telkens zijn doel schoon te houden. Vorig weekend werd er doelpuntloos gelijkgespeeld tegen hekkensluiter RKC Waalwijk. Terwijl de week daarvoor in eigen huis werd gewonnen van FC Groningen (1-0).

Ook Feyenoord zit in een sterke fase. Sinds de komst van trainer/coach Dick Advocaat, die de vertrokken Jaap Stam opvolgde in De Kuip, is Feyenoord in topvorm. In de negen wedstrijden sinds de komst van de 72-jarige oefenmeester werd er in de Eredivisie nog niet verloren.

Alleen tegen Vitesse en FC Groningen werd gelijkgespeeld en de overige wedstrijden werden winnend afgesloten. Hierdoor is Feyenoord opgeklommen naar de derde plaats in de Eredivisie. Afgelopen weekend kwam Feyenoord niet in actie in de competitie. Het treffen met nummer twee op de ranglijst AZ werd door de KNVB uit voorzorg afgelast vanwege de komst van storm Ciara. Doordeweeks kwam Feyenoord nog wel in actie voor de KNVB Beker in en tegen Heerenveen, waar middels een 0-1 zege de halve finale van het bekertoernooi werd bereikt.

In de winterstop versterkte Feyenoord de selectie met Robert Bozenik en Oguzhan Özyakup, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Besiktas. Laatstgenoemde kwam bij zijn debuut tegen FC Emmen al na anderhalve minuut tot scoren. Hiermee werd de international van Turkije de debutant die het snelste een goal maakte voor Feyenoord in de clubhistorie. Bozenik, achtvoudig international van Slowakije, kwam over van MSK Zilina.

Vorig seizoen wist PEC Zwolle met 3-1 te winnen van Feyenoord, bij het debuut van Jaap Stam als trainer van de Blauwvingers. Ook Pelle Clement en Lennart Thy maakten die avond hun debuut voor PEC Zwolle. De openingsgoal kwam van Bram van Polen, waarna Robin van Persie snel gelijkmaakte. Na rust scoorden Vito van Crooij en Younes Namli de 2-1 en 3-1, waardoor Stam bij zijn debuut drie punten kon bijschrijven.

Eerder dit seizoen was Feyenoord in eigen stadion met 1-0 te sterk voor PEC Zwolle. Het regende zeker na rust kansen voor de Zwollenaren, maar keeper Nick Marsman hield zijn doel schoon. Aan de andere kant zorgde Steven Berghuis voor de enige treffer van die wedstrijd, waardoor de drie punten in de Maasstad bleven.

Arbitrage

De wedstrijd van zondag staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Hij zal worden geassisteerd door Charles Schaap en Jan de Vries. Official is Richard Martens. Kevin Blom zal fungeren als VAR wordt geassisteerd door Michael Osseweijer.

Kaarten

Heb jij nog geen kaarten bemachtigd voor de wedstrijd tegen Feyenoord? Koop ze dan snel online of kom langs in de PEC Zwolle Fanshop. Mochten er op de wedstrijddag nog kaarten beschikbaar zijn, dan openen de stadionkassa's om 15.15 uur.