Voorbeschouwen op FC Twente - PEC Zwolle

Voorbeschouwen op FC Twente - PEC Zwolle

Zondagmiddag gaat PEC Zwolle op bezoek bij FC Twente. De promovendus die na één seizoen afwezigheid dit jaar weer terug is op het hoogste niveau vindt zich net als de Zwollenaren terug in het rechter rijtje van de Eredivisie.

PEC Zwolle speelde afgelopen weekend tegen koploper Ajax. In een uitverkocht MAC3PARK stadion stond de ploeg van John Stegeman al na twintig minuten met 0-3 achter. PEC Zwolle rechtte echter de rug en kwam via Gustavo Hamer op 1-3. Na rust zorgde Mustafa Saymak nog voor de aansluitingstreffer. Pas vlak voor tijd wist Ajax, nadat PEC Zwolle de 3-3 nog afgekeurd zag worden, de wedstrijd naar zich toe te trekken door een doelpunt van David Neres. FC Twente nam het op tegen nummer twee op de ranglijst AZ Alkmaar. De Tukkers verloren met 3-0.


FC Twente begon het seizoen voortvarend na de promotie vanuit de Eerste Divisie. Pas in de zevende speelronde verloor de ploeg van Gonzalo Garcia voor de eerste keer. Hierna volgde een mindere fase, want er werd viermaal op rij verloren. FC Twente staat momenteel op een twaalfde plaats in de Eredivisie met vijftien punten uit twaalf wedstrijden. Dit zijn er vijf meer dan PEC Zwolle, dat op een vijftiende plaats staat.


Eén van de uitblinkers dit seizoen bij FC Twente is Aitor Cantalapiedra. Sinds begin vorig seizoen speelt de Spanjaard bij de Tukkers. Dit seizoen kwam hij tot nog toe tot zes doelpunten. Vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie was Cantalapiedra ook de grote smaakmaker met dertien doelpunten en acht assists.


FC Twente heeft drie voormalig PEC Zwolle-spelers onder contract staan: Wout Brama, Queensy Menig en Calvin Verdonk. De 33-jarige Brama speelde tussen oktober 2014 en januari 2017 in het shirt van PEC Zwolle, waarna hij naar FC Utrecht vertrok. Na een kort avontuur in Australië bij Central Coast Mariners keerde Brama in de zomer van 2018 terug bij zijn geliefde FC Twente. Menig speelde twee periodes bij PEC Zwolle. Eenmaal op huurbasis van Ajax en eenmaal op huurbasis van het Franse FC Nantes, waar dit jaar zijn contract werd ontbonden. FC Twente legde de transfervrije vleugelaanvaller vervolgens vast. Verdonk speelt tot en met de winterstop op huurbasis van Feyenoord bij FC Twente.


PEC Zwolle kan in Enschede niet beschikken over Pelle Clement, die tegen Ajax zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte en hierdoor geschorst is. FC Twente moet doelman Joël Drommel missen nadat hij in de wedstrijd tegen AZ een rode kaart pakte. PEC Zwolle-middenvelder Gustavo Hamer staat op scherp.


Arbitrage

De KNVB heeft Kevin Blom aangesteld als scheidsrechter. Richard Brondijk en Freek Vandeursen fungeren als assistent-scheidsrechters. Official is Marc Nagtegaal. De VAR in Zeist is Alex Bos, geassisteerd door Frank Jansen. De aftrap in de Grolsch Veste is om 14.30 uur.


Support

PEC Zwolle wordt zondag in Enschede gesteund door 391 supporters! Super dat jullie er weer bij zijn!