Verschuivingen in technische staf

Verschuivingen in technische staf

Met het nieuwe seizoen voor de deur hebben zich niet alleen op spelersgebied veranderingen voorgedaan. Ook in de technische staf hebben een aantal verschuivingen plaatsgevonden. Daar is met Dwight Blackson (50) een nieuwe trainer aangesloten.

De 50-jarige trainer speelde in het verleden onder meer voor Feyenoord en gaat zich in Zwolle bezighouden met de aanvalslinie.


Technisch directeur Marcel Boudesteyn legt uit: ,,De staf rondom het eerste elftal is na het vertrek van assistent Leeroy Echteld wat gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen. Dick Schreuder kan daar vanaf heden een beroep doen op Dwight Blackson. Die ondersteunt hem het komende seizoen als spitsentrainer. Na het vertrek van Leeroy zijn Johan Plat, Etiënne Reijnen en Henry van der Vegt de assistent-trainers van Dick.”


Al ziet de rol voor Van der Vegt er dit seizoen wel anders uit. Boudesteyn legt uit: ,,Henry zal zich meer richting de Voetbalacademie gaan bewegen. Door het vertrek van de hoofden opleiding Henk Brugge en Alexander Palland, hebben we deze beslissing gezamenlijk gemaakt. Henry weet als geen ander wat er nodig is om de talenten die op het punt van doorbreken staan te begeleiden. Die rol heeft hij in het verleden namelijk ook binnen onze club vervuld. Hij zal zich dan ook voornamelijk gaan richten op de talenten die vanuit de academie de stap naar het eerste willen maken.”


Diederik Boer completeert de technische staf. De keeperstrainer tekende onlangs bij tot medio 2025.

Dick Schreuder
Dick Schreuder
Johan Plat
Johan Plat
Etiënne Reijnen
Etiënne Reijnen
Henry van der Vegt
Henry van der Vegt
Dwight Blackson
Dwight Blackson
Diederik Boer
Diederik Boer

Divisiepartners