Update n.a.v. PEC Zwolle - Sparta Rotterdam

Update n.a.v. PEC Zwolle - Sparta Rotterdam

Zaterdagavond vonden er na het laatste fluitsignaal van PEC Zwolle – Sparta Rotterdam ongeregeldheden plaats rondom het uitvak. Zondag is daarop een statement geplaatst op deze website, waarin we als club onze afschuw hebben uitgesproken en geschreven dat, wanneer we meer informatie beschikbaar zouden hebben, er verder gecommuniceerd zou worden. Dat moment is nu.

Misdragingen

De afgelopen week is er in nauw overleg met de eigen veiligheidsorganisatie, de politie, KNVB en Sparta Rotterdam hard gewerkt aan een onderzoek naar de gebeurtenissen rondom het uitvak na het eindsignaal. Uit de informatie die we hebben verzameld én de beelden die uitgebreid zijn bekeken, blijkt dat vooralsnog acht personen zich volgens PEC Zwolle schuldig hebben gemaakt aan misdragingen, waarbij het onderzoek nog steeds lopend is. Deze personen hebben een brief ontvangen, zijn per direct uitgesloten van alle aankomende thuis- en uitwedstrijden en zullen worden voorgeleid aan een onafhankelijke gedragscommissie. Deze commissie bepaalt de strafmaat, waarbij we bovendien de schade en eventuele boetes willen verhalen op de betreffende personen.


Aangiftes

Daarnaast wordt er door PEC Zwolle aangifte gedaan tegen twee personen voor vernieling en is er ook vanuit Sparta Rotterdam aangifte gedaan voor het verwonden van een steward en een toeschouwer. Als club hebben we onze excuses aangeboden aan Sparta Rotterdam en de desbetreffende supporters.


Komende thuiswedstrijden

Zoals vaker aangegeven doen we er als club alles aan om een wedstrijdbezoek voor onze en bezoekende supporters zo gastvrij, veilig en toegankelijk mogelijk te maken. Dat blijft altijd het uitgangspunt. Helaas heeft een groep zich afgelopen zaterdag na afloop misdragen, met alle negatieve gevolgen van dien. Zoals hierboven beschreven loopt het onderzoek nog steeds en kunnen er nog meer personen voor de gedragscommissie worden geleid. Bovendien zal er voor de aankomende wedstrijden worden onderzocht welke maatregelen PEC Zwolle nog gaat nemen om dit soort misdragingen in de toekomst te voorkomen.