Trampolinespringen als training voor Zwolse jeugd

Trampolinespringen als training voor Zwolse jeugd

Het klinkt als een leuk uitje en hoewel dat prima kan bij Rebound World Zwolle, waren jeugdteams van de PEC Zwolle Voetbalacademie onlangs serieus aan het trainen bij het trampolinepark, dat op steenworp afstand ligt van het MAC3PARK stadion.

Iris Bunink van Rebound World Zwolle gaf vorig jaar in het PEC Zwolle Businessmagazine al aan dat zij het wel zag zitten, wanneer de Zwolse jeugd zou komen trainen op de vele trampolines.


Inmiddels is PEC Zwolle te vinden in het trampolinepark, vertelt Jacco van Olst, fysiek trainer van de voetbalacademie. ,,De onderbouw traint elke week één keer op een verschillende ondergrond, óf er wordt een andere sport beoefend. Hierdoor worden onze jeugdspelers veelzijdig opgeleid. Het afwisselende programma draagt bij aan het plezier om te trainen en beter te worden. Daar hoort ook een training op trampolines bij. Naast het werken aan springen/landen, verschillende salto’s en radslagen worden er ook allerlei balansoefeningen gedaan zowel met als zonder bal. Wij als voetbalacademie zien het dan ook echt als een toegevoegde waarde zowel voor het fysieke aspect als de motivatie van de kinderen."