Toelichting jaarverslag 2020-2021

Toelichting jaarverslag 2020-2021

PEC Zwolle heeft de goedgekeurde jaarcijfers onlangs gepubliceerd bij de Kamer van Koophandel en publiceert vandaag het jaarverslag 2020/2021 op de eigen website.

Op basis van de jaarrekening 2020/2021 en de prognose 2021/2022 bedraagt het aantal door PEC Zwolle behaalde punten 21. Voor een toelichting voor wat betreft de werking van het FRS systeem, klik hier.


In de jaarcijfers die de club publiceert is het netto resultaat minder negatief uitgevallen dan waar vooraf in de begroting/ prognose (november 2020) van werd uitgegaan. Dat is in de basis positief nieuws. Tegelijkertijd is, wanneer een doorkijk gemaakt wordt naar de komende seizoenen, de financiële situatie niet goed te noemen. Simpel gezegd; de kosten zijn beduidend hoger dan de inkomsten en om dat verschil te dekken is de club op dit moment te sterk afhankelijk van transferinkomsten en kapitaalinjecties.


Ook kan geconcludeerd worden dat het groeiplan ‘wat goed is moet beter’ niet heeft uitgepakt zoals verwacht en de club in een lastige financiële positie heeft gebracht. Nu de dekking vanuit kapitaalinjecties en resultaten uit uitgaande transfers vooralsnog achterwege blijven, is de club hard bezig met nieuw beleid. Het maakt daarbij financieel een pas op de plaats om zodoende zo snel mogelijk weer een gezonde bedrijfsvoering te realiseren.


Binnen de organisatie van PEC Zwolle wordt keihard gewerkt om zo snel als mogelijk de weg naar boven in te zetten. Zowel sportief als financieel. Vanzelfsprekend ligt de prioriteit bij ons belangrijkste doel; handhaving in de Eredivisie. Daar wordt werkelijk alles aan gedaan en daarvoor hebben we iedereen nodig! 


Note

Op 26 oktober 2021 is de jaarrekening van PEC Zwolle B.V. over boekjaar 2020/2021 door de aandeelhouders vastgesteld in de algemene vergadering, tevens is decharge verleend aan de directie en de Raad van Commissarissen. Het publicatierapport inzake het jaarverslag 2020/2021 is gebaseerd op deze vastgestelde jaarrekening 2020/2021, waarbij een goedkeurende verklaring door onze accountant is afgegeven.


Het volledige jaarverslag 2020/2021 lees je hier.


Marcel Boudesteyn

Algemeen directeur PEC Zwolle