Thema-avond convenantverenigingen succesnummer

Thema-avond convenantverenigingen succesnummer

Woensdagavond vond in het MAC3PARK stadion een thema-avond plaats voor trainers, leiders, bestuursleden en vrijwilligers van de dertig amateurverenigingen, de zogeheten convenantverenigingen, die een samenwerkingsverband hebben met PEC Zwolle.

Ruim 150 belangstellenden luisterden geboeid naar een presentatie van technisch directeur Gerard Nijkamp, die uitleg gaf over het businessmodel van de club en de zaal meenam naar het toekomstplan van PEC Zwolle. Na het plenaire gedeelte kon er worden deelgenomen aan verschillende workshops. Zo was er een workshop medisch en hield Jacques Storm, keeperstrainer van de selectie, een mooie presentatie inclusief wedstrijdbeelden van PEC Zwolle-keepers Diederik Boer en Mickey van der Hart.


Ook op het veld was er van alles te beleven. Zo leidden onder anderen trainers Albert van der Haar en Henry van der Vegt een positiespel, terwijl de genodigden aan de zijlijn verdere uitleg kregen van Hoofd Opleidingen Henk Brugge en Alexander Palland. Voor trainers en leiders van de jongere jeugd waren er workshops 'hoe leren we kinderen omschakelen?' en 'aanvallen trainbaar maken vanuit spelprincipes in de middenbouw'.

De avond werd afgesloten met een borrel, waar in een informele sfeer nog wat laatste tips met elkaar werden besproken.