Supportersmanifest getekend

Supportersmanifest getekend

Maandagavond heeft PEC Zwolle samen met de Supportersclub en een afvaardiging van de diverse supportersgroeperingen, te noemen Supporters Collectief Zwolle, een manifest ondertekend. In dit document worden zaken omtrent de identiteit van PEC Zwolle vastgelegd en geborgd richting de toekomst.

De partijen achten het supportersmanifest een noodzaak, gezien de ontwikkelingen in het betaald voetbal. Daardoor zouden zaken zoals identiteit en de daarmee verbonden cultuurelementen in het gedrang kunnen komen. Het manifest geeft een ijkpunt en richtlijn voor het praktische beleid van de club voor de lange termijn.


Punten die in het supportersmanifest naar voren komen zijn onder andere de waarde van de clubhistorie, de herkenbaarheid van de club middels clublogo en vaste clubkleuren, de ondergrond waarop gevoetbald wordt, de uitstraling van het stadion en vaste elementen bij thuiswedstrijden zoals mascotte, opkomst- en doelpunttune. Ook worden de supporters betrokken bij de totstandkoming van het thuis- en uitshirt, waarbij de definitieve keuze gezamenlijk wordt gemaakt.


De afspraken vanuit het manifest worden elk kwartaal tegen het licht gehouden en met elkaar gemeten.