,,Fantastisch om weer in Zwolle te werken!"

,,Fantastisch om weer in Zwolle te werken!"

Henry van der Vegt is terug bij het eerste van PEC Zwolle. De voormalig speler en directielid is sinds dit seizoen samen met Gert Peter de Gunst assistent-trainer van John Stegeman. In het verleden vervulde hij ook verschillende bestuursfuncties bij SC Cambuur, Willem II en RKC Waalwijk. Nu is Van der Vegt, die in 1991 als voetballer debuteerde bij de Blauwvingers, dus weer op het veld aan het werk.

,,Ik ben vergroeid met voetbal en kan eigenlijk geen dag zonder. Vanaf het moment dat ik kon lopen was ik al met een bal bezig. Mijn eerste club was DOS Kampen. Toen ik mij daar aanmeldde was ik 5 of 6 jaar en eigenlijk nog te jong om in clubverband te spelen. DOS was in mijn jeugd een grote club en werd in 1982 en 1988 algemeen landskampioen bij de amateurs. In 1991 haalde trainer Theo de Jong mij van DOS Kampen 1 naar FC Zwolle. Een jaar later volgde Jaap Stam met wie ik bij DOS altijd heb samengespeeld. Op mijn 19e maakte ik in Zwolle mijn debuut thuis tegen Go Ahead Eagles. In de vier jaar dat ik bij FC Zwolle speelde was de kwartfinale voor de KNVB Beker tegen Feyenoord echt een hoogtepunt. FC Zwolle had toen een team met veel jongens uit de regio. Met onder anderen Bert Konterman, Jan van Raalte, Edwin Duim, Johan Hansma en Jaap. Het was echt een vriendenteam.”


,,In 1995 verdiende ik een transfer naar Willem II dat toen in de subtop van de Eredivisie speelde. Ondanks een hoger niveau had ik een geweldig eerste jaar met veel goals en assists. Hoogtepunt was de 1-0 winst op een tot dan toe onverslaanbaar Ajax, dat 56 wedstrijden op rij niet verloren had. Ook bij de KNVB vielen mijn prestaties op en mocht ik stagelopen bij de voorselectie van het Nederlands Elftal op weg naar het EK 1996. Na drie jaar Tilburg was Udinese mijn volgende club. Italië was het Engeland van nu. Er werd daar toen op een zeer hoog niveau gespeeld. Udinese hoorde niet bij de top 3, maar was wel een uitdager van de topclubs. Het eerste jaar was al mooi, maar in het tweede seizoen speelde ik nog veel meer, ook in de Europa League. In de voorbereiding op het derde seizoen raakte ik geblesseerd en bleek dat ik vanwege een hartritmestoornis moest stoppen met voetballen. Door voorzitter Ronald van Vliet werd ik toen benaderd of ik algemeen manager bij FC Zwolle wilde worden.”


,,Die kans heb ik gegrepen, waarna ik mij verder heb ontwikkeld op managementgebied. Na FC Zwolle was ik werkzaam bij Willem II, RKC Waalwijk en SC Cambuur. De laatste jaren miste ik echter steeds meer het gras. In 2016 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik me gaan richten op een loopbaan als trainer. PEC Zwolle gaf me de kans om hier de O16 te trainen en voor mijn trainersdiploma’s te gaan."


,,Toen vorig seizoen duidelijk werd dat Jaap Stam en Said Bakkati zouden vertrekken, kwam toenmalig technisch directeur Gerard Nijkamp met de vraag of ik assistent bij het eerste wilde worden. Dat nieuwe avontuur ben ik vervolgens enthousiast aangegaan. Het is fantastisch om nu in Zwolle weer bij het eerste betrokken te zijn. We werken met een ervaren trainersstaf, waar we dagelijks van elkaar leren. John Stegeman is al jaren actief als hoofdtrainer/coach in de Eredivisie. Gert Peter de Gunst is een vakman en uitstekende veldtrainer en keeperstrainer Jacques Storm loopt ook al jaren mee. Zelf ben ik analytisch ingesteld en richt ik mij graag op de tactiek van het team en de speelwijze van de tegenstander. Ik ben erg blij dat ik de keuze heb gemaakt voor het trainersvak.”


,,Zondag spelen we thuis tegen PSV. Je hoort wel eens dat Ajax en PSV de Eredivisie zijn ontgroeid. Ze zijn inderdaad een klasse apart, maar daar moeten de kleinere clubs maar mee weten om te gaan. PSV heeft veel individuele klasse, enorm veel snelheid en is heel gevaarlijk vanuit de omschakeling. Toch komen er zondag ook tegen PSV kansen voor PEC Zwolle. En dáár gaan we voor!”


Kaartverkoop PEC Zwolle - PSV

Voor de wedstrijd van zondag 29 september tegen PSV zijn nog kaarten te verkrijgen. Let wel, de kaartverkoop loopt in rap tempo door, dus wacht niet langer als je er bij wenst te zijn. Koop jouw entreebewijs hier online of kom op een doordeweekse dag langs in de PEC Zwolle Fanshop. Deze is dan geopend van 08.30 tot 17.00 uur.