,,Spelen tegen Feyenoord blijft bijzonder"

,,Spelen tegen Feyenoord blijft bijzonder"

Rick Dekker is alweer bezig aan zijn zesde seizoen in het blauw en wit van PEC Zwolle. De Blauwvingers namen hem in de zomer van 2014 over van de tegenstander aankomende zondag: Feyenoord. Waar de middenvelder het vorige seizoen graag zo snel mogelijk wenst te vergeten, is Dekker dit seizoen onder trainer John Stegeman weer een gewaardeerde kracht bij de club uit de hoofdstad van Overijssel.

,,In de voorbereiding wilde ik er vanaf het eerste moment staan, ook omdat er wat blessures bij andere jongens waren. Mezelf bewijzen en laten zien wat ik kan, dat was het doel. Uiteindelijk is dat gelukt en heb ik de kans die er lag gegrepen”, begint Dekker zijn verhaal. ,,Op voetballend gebied heb ik even een mindere periode gehad, maar die is nu gelukkig achter de rug. Ik ben blij dat ik nu weer in de basis sta bij PEC Zwolle. En ook nog op het middenveld, mijn favoriete positie. Achterin mis ik duelkracht en heb ik mijn lengte niet mee. Op het middenveld kom ik daardoor beter tot m’n recht.”


Dekker speelde dit seizoen tot nog toe negen keer in de basis en mocht twee keer invallen. ,,Gedurende het seizoen zijn er veel wisselingen in het elftal geweest, waar ik zelf ook onderdeel van uitmaakte. Je baalt dan als je er even niet in staat, maar je weet ook dat het team zonder jou alsnog de drie punten moet pakken. Uiteindelijk is dat het belangrijkste en hetgeen waar het allemaal om draait. Ik ben altijd hard blijven werken en dat heeft ervoor gezorgd dat de trainer de laatste wedstrijden weer voor mij kiest.”


Zondag staat voor PEC Zwolle de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Dekker speelde acht seizoenen in de jeugdopleiding van de Rotterdammers. ,,Natuurlijk blijft het bijzonder, al moet ik zeggen dat het wel minder speciaal is dan in mijn eerste jaren bij PEC Zwolle. Toch blijft het de club waar ik jarenlang heb gespeeld en waar je bent opgegroeid. Ik kwam als klein jongetje in de D2 en vertrok naar PEC Zwolle toen ik in de A1 zat. Ook is het altijd leuk om oude bekenden als Sven van Beek, Rick Karsdorp en Justin Bijlow tegen te komen. Daarom heeft spelen tegen Feyenoord in De Kuip altijd iets extra’s voor mij.”


De 24-jarige Dekker hoopt in De Kuip voor een verrassing te zorgen en hiermee de belangrijke overwinning op Fortuna Sittard (3-1) een mooi vervolg te geven. ,,We moesten tegen Fortuna Sittard gewoon de drie punten pakken en dat hebben we gedaan. Voor het publiek, maar ook voor onszelf. Tegen Feyenoord hopen we opnieuw drie punten bij te gaan schrijven. Er moet zeker iets mogelijk zijn, want Feyenoord is ook nog niet in hun beste doen. Al blijft het natuurlijk een grote club en spelen we in het mooiste stadion van Nederland. Wij weten dat het lastig gaat worden, maar we zullen alles geven om met een resultaat terug naar Zwolle af te reizen.”


Update kaartverkoop

Wil jij met PEC Zwolle meereizen naar Rotterdam en de Blauwvingers vanuit het gastenvak aanmoedigen? Je kan tot vrijdag 12.00 uur nog terecht voor kaarten in de PEC Zwolle Fanshop of online.

Eredivisie partners