Ruim veertienduizend bezoekers op PEC Zwolle Open Dag

Ruim veertienduizend bezoekers op PEC Zwolle Open Dag

De Open Dag van PEC Zwolle heeft zaterdag ruim 14.000 bezoekers getrokken. Jong en oud genoot van een middag vol vertier en natuurlijk het contact met spelers en speelsters. Naast de vele activiteiten werd ook het nieuwe wedstrijdshirt verkocht. De middag eindigde met de traditionele spelerspresentatie.

Kijkje achter de schermen

Om 13.00 uur stonden duizenden mensen al klaar om het stadionterrein te betreden. Al snel veranderde het gebied in een blauw-witte massa. Het was immers drie jaar geleden dat de laatste Open Dag gehouden werd. Publiek kon onder meer de spelersbus van binnen bekijken, een kijkje nemen op plekken die normaal niet toegankelijk zijn zoals de kleedkamers, de mixed zone waar de interviews worden gehouden na afloop van wedstrijden en het spelershome.


Clubhuis Regio Zwolle

Ook in Clubhuis Regio Zwolle was het een drukte van jewelste. Publiek kon hier een kijkje nemen in de skybox, deelnemen aan een quiz met mooie prijzen en virtual reality ervaren onder leiding van SportService Zwolle. Verder was er een tekenwedstrijd vanuit Stichting Playing for Success Zwolle waarbij kinderen een origineel PEC Zwolle-shirt konden tekenen.


Interviews en spelerspresentatie

In de perskamer konden kinderen vragen stellen aan spelers Sam Kersten, Bart van Hintum en speelsters Kely Pruim en Tirsa Postma. Die liepen uiteen van lievelingseten en favoriete club in het buitenland tot rituelen voor de wedstrijd en hobby’s buiten het voetbal om. Uiteraard werden er ook weer ontzettend veel handtekeningen uitgedeeld door spelers, speelsters en staf. De middag eindigde met de spelerspresentatie. Stadionspeaker Marco ten Kate stelde daar alle spelers en speelsters aan het publiek voor. Ook was er aandacht voor alle jeugdteams van de PEC Zwolle Voetbalacademie, alle convenantverenigingen van de club én mascotte Zwolfje die werd gehuldigd voor de titel ‘Beste mascotte van Nederland’.


Nieuwe wedstrijdshirt

Vanaf aanstaande maandagmiddag is het mogelijk om online de nieuwe wedstrijdshirts van PEC Zwolle te kopen. Het is dan ook mogelijk om een naam en nummer op het shirt te laten drukken. PEC Zwolle is op dit moment nog bezig met een tweede rugsponsor. Wanneer deze bekend is biedt de club supporters de mogelijkheid om deze naam op een later moment alsnog op het shirt te laten drukken.