Reactie PEC Zwolle op gebeurtenissen in Eindhoven

Reactie PEC Zwolle op gebeurtenissen in Eindhoven

Afgelopen vrijdag na de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven heeft er buiten het Jan Louwers Stadion een confrontatie plaatsgevonden tussen een groep PEC Zwolle-supporters en voor wat betreft onze informatie op dit moment, een groep uit Eindhoven. Hoewel we als club op dit moment nog in afwachting zijn van meer info (onder meer vanuit de Politie Eindhoven, die pas na het paasweekend wil reageren) en dus nog niet alle feiten kennen, is dit gedrag voor ons volstrekt ontoelaatbaar, volgen daar duidelijke maatregelen op en nemen we er bovendien nadrukkelijk afstand van.

Met dit gedrag brengt een kleine groep 'supporters' de club in diskrediet. Bovendien zorgt dit voor frustratie bij de overgrote meerderheid van onze supporters die de club week in week uit fantastisch supporten. Op werkelijk iedereen (supporters, sponsoren, spelers, staf, medewerkers en vrijwilligers) die op wat voor manier dan ook onderdeel is van de club en van de club houdt straalt dit zeer negatief af.


Na het paasweekend, wanneer we alle feiten op tafel hebben, zullen we met een uitgebreidere reactie komen en uiteindelijk ook meer info verstrekken over hoe wij hier als club mee omgaan en welke maatregelen er getroffen worden.