Punt voor Jong PEC Zwolle in Friesland

Jong PEC Zwolle heeft maandagavond in de Reservecompetitie A een punt gepakt. Op bezoek bij Jong SC Cambuur kwam de ploeg van trainer Mark Looms op een 0-2 voorsprong, maar kwam het niet tot winst. De van een blessure herstelde Mike van Duinen speelde 75 minuten mee.

Halverwege de eerste helft kwam Jong PEC Zwolle op voorsprong in het Cambuurstadion via Jarno Westerman. In de tweede helft vergrootte Destan Bajselmani de marge tot twee. Met een schitterende, kiezelharde vrije trap van ongeveer dertig meter passeerde hij SC Cambuur-doelman Pieter Bos.

In het laatste kwartier was er een succesvol slotoffensief van Jong SC Cambuur. Invaller Kai van Rijswijk schoot de bal achter doelman Mike Hauptmeijer, die enkele minuten daarvoor nog een strafschop stopte. Mees Gootjes zette de Leeuwarders in de 82e minuut naast Jong PEC Zwolle. In de slotfase ging de thuisploeg nog vol door voor de drie punten, maar zover lieten de Zwollenaren het niet komen.

Jong PEC Zwolle staat na acht gespeelde wedstrijden op een vierde plaats op de ranglijst. De Blauwvingers speelden tot nu toe veertien punten bij elkaar. Koploper Jong FC Groningen speelde een wedstrijd meer en heeft achttien punten. Bekijk hier de volledige stand. Op maandag 2 december speelt Jong PEC Zwolle tegen Jong Feyenoord in het MAC3PARK stadion.

Opstellingen:

Opstelling Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer, Bajselmani, Kersten, Doué, Dekono, Huiberts, Van den Belt, Koorman, Reijnders, Westerman en Van Duinen.

Opstelling Jong SC Cambuur: Bos, Van der Kaap, Bangura, Bouman, Ladan, Guezen, Gootjes, Berk, Cesnik, Raghoebar en Brzezowski.