Primeur! Stefan Vellinga E-Gamer PEC Zwolle

Primeur! Stefan Vellinga E-Gamer PEC Zwolle

Binnenkort start de Eredivisie met een E-Divisie. Op dit podium strijden de eredivisieclubs middels het spelen van FIFA 17 tegen elkaar. Nadat PEC Zwolle vorige week in de nieuwe Pathé bioscoop, samen met onze E- Sports partner Bundled, een selectieprocedure was gestart met ruim 100 deelnemers, is de knoop inmiddels doorgehakt. Namens PEC Zwolle zal voormalig jeugdspeler Stefan Vellinga uitkomen in de nieuw gevormde E-Divisie. Hij zal gaan gamen met de Revolution Pro controller van Nacon en de gaming headset van Plantronics



Vellinga: ,,Ik ben ontzettend blij en voel me vereerd dat ik PEC Zwolle vertegenwoordig in deze E-Divisie. Als geboren en getogen Zwollenaar, die ook nog eens enkele seizoenen in de jeugd van de club heeft gespeeld, is het altijd een droom geweest om echt voor PEC Zwolle uit te komen. Dat het nu via deze weg gelukt is, doet me enorm goed. Het komende half jaar ga ik mijn uiterste best doen om PEC Zwolle zo goed mogelijk te representeren in de E-Divisie.”

Joost Broerse, commercieel directeur van PEC Zwolle: ,,Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van het E-sporten natuurlijk op de voet en zijn erg benieuwd naar de mogelijkheden en nieuwe doelgroepen die hieruit ontstaan. Met Stefan hebben we de perfecte kandidaat gevonden. Gezien zijn prestaties tijdens de selectieprocedure verwachten wij dat hij zijn mannetje staat en PEC Zwolle waardig zal vertegenwoordigen. Daarnaast zien we nog een andere rol voor Stefan weggelegd. Want naast het vele gamen studeert hij aan de Hogeschool Windesheim waar hij wordt opgeleid tot docent lichamelijke opvoeding. De club ziet in hem dan ook de juiste persoon om met enthousiasme de boodschap die hoort bij verantwoord gamen goed over te brengen naar onze achterban.”