PEC Zwolle wint oefenduel in Essen

PEC Zwolle heeft donderdagmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld in Duitsland. Op bezoek bij Rot-Weiss Essen, gedeeld nummer 3 in de Regionalliga West, werd met 1-3 gezegevierd. Bram van Polen, Sam Kersten en Chardi Landu tekenden voor de Zwolse doelpunten.

Scorende verdedigers

De openingsfase was er één waarin veel gebeurde. Al binnen tien minuten konden er drie treffers genoteerd worden. De eerste twee waren voor PEC Zwolle. Elikia Mbinga (speler van PEC Zwolle O21) wist met een knappe actie zijn directe tegenstander te verrassen en werd vervolgens onderuit getrapt. De strafschop die volgde werd door aanvoerder Bram van Polen verzilverd: 0-1. Twee minuten later verdubbelde Sam Kersten na een ingestudeerde en door Kenneth Paal uitgevoerde vrije trap de score: 0-2. Weer twee minuten later had ook Rot-Weiss Essen zijn doelpunt te pakken. Zlatko Janjic vond een gaatje om te schieten en prikte de bal in de lange hoek.

Daarna ging het tempo wat omlaag en had vooral de thuisploeg balbezit. Op een schot net naast na, gebeurde er vrijwel niets voor het Zwolse doel. De keren dat PEC Zwolle de aanval koos waren gevaarlijker. Uit zo’n aanval schoot Chardi Landu via de binnenkant van de paal de 1-3 binnen, waarna Thomas van den Belt de bal via diezelfde paal uit het doel zag stuiteren.

Jongelingen

Na rust gaf Art Langeler een aantal jongelingen speelminuten. Zo werden onder anderen Gabi Caschili, Arenchelo Leito, Thomas Beelen en Mark Pabai ingebracht. Ook met deze spelers bleef PEC Zwolle verzorgd voetballen. Zeker Pabai wist op de rechterflank zowel in defensief als offensief opzicht zichzelf goed te laten zien, maar ook Beelen gaf zijn visitekaartje af. Via Kenneth Paal en Gervane Kastaneer en Leito kwam PEC Zwolle nog in de buurt van een vierde treffer, maar die viel niet. Daartegenover stond dat er, op een schot op de paal na, ook niets werd weggegeven achterin. Met een 1-3 eindstand stapten de Zwollenaren voldaan en met een lekker gevoel van het veld.

Rot-Weiss Essen – PEC Zwolle: 1-3 (1-3).

Toeschouwers: 0

Gele kaart: Engelmann (Rot-Weiss Essen)

Opstelling Rot-Weiss Essen: Golz, Herzenbruch, Bastians, Langesberg, Grote, Harenbrock, Holzweiler, Janjic, Plechaty, Rios Alonso en Young.

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou (46’ Hauptmeijer), Van Polen (46’ Pabai), Voet, Paal, Kastaneer, Strieder, Kersten, Van den Belt (65’ Caschili), Mbinga (65’ Beelen), De Wit (82’ Chirino) en Landu (65’ Leito).

5’ Van Polen pen. 0-1

7’ Kersten 0-2