PEC Vrouwen vanaf 2020 onder BVO

PEC Vrouwen vanaf 2020 onder BVO

PEC Zwolle Vrouwen zal vanaf 1 januari verhuizen van Regio Zwolle United naar de betaaldvoetbalorganisatie (BVO) PEC Zwolle. Dat betekent dat Arjan Jansen, directeur Regio Zwolle United, het stokje overgeeft aan technisch manager Mike Willems.

Het vrouwenvoetbal is de afgelopen jaren enorm gegroeid. In 2007 werd de Eredivisie Vrouwen opgericht en in 2010 trad PEC Zwolle toe tot die competitie. In de loop der jaren stopten enkele clubs, maar sloten er ook nieuwe clubs aan. In 2012 werd door de KNVB en de Belgische voetbalbond de BeNE League opgericht, maar na 3 jaar vond er een herstart plaats van de Eredivisie Vrouwen die anno 2019 acht teams telt. Door het succes van het Nederlands vrouwenelftal op het voorbije EK en WK, krijgt vrouwen- en meisjesvoetbal ook in de regio Zwolle steeds meer aandacht, maar dat was tien jaar terug wel anders.


Jansen: ,,In de beginjaren kreeg het vrouwenvoetbal maar weinig aandacht, maar onder de vleugels van RZU heeft PEC Zwolle Vrouwen zich de voorbije jaren in de luwte kunnen doorontwikkelen tot een stabiele eredivisionist, met een bekerfinale en twee deelnames aan de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen als hoogtepunten. Ook werden er speelsters afgeleverd aan de Women's Super League, de hoogste voetbalcompetitie van Engeland en zelfs aan de Oranje Leeuwinnen en vertegenwoordigende teams van Oranje. Ook de eigen jeugd klopt nadrukkelijk op de deur van de eerste selectie. Het huidige team bestaat uit maar liefst acht speelsters uit de eigen opleiding. Daar mogen we als club en regio fier op zijn. Nu is het tijd om het stokje weer over te geven aan de BVO, waar het vrouwenvoetbal thuishoort", besluit Jansen.


Mike Willems is vanaf januari de eindverantwoordelijke, maar technisch manager van PEC Zwolle Vrouwen, Sebastiaan Borgardijn en teammanager en voormalig speelster Mariska Kogelman zullen voornamelijk op de voorgrond opereren bij het samenstellen van de selectie in nauw overleg met de technische staf onder leiding van trainer/coach Joran Pot. 


Willems: ,,Ik dank Arjan voor zijn pionierswerk en enorme inzet de voorbije jaren voor het vrouwenvoetbal. Nu neem ik het stokje over. Ik kijk er naar uit om het vrouwenvoetbal te integreren binnen de BVO en daar waar kan verder uit te bouwen."


Jansen zelf neemt na dit seizoen afscheid als directeur van Regio Zwolle United, zoals begin deze maand al werd gecommuniceerd.