Koploper blijkt maatje te groot

Koploper blijkt maatje te groot

De koploper punten afsnoepen, dat was de missie van PEC Zwolle Vrouwen vrijdagavond. Zover kwam het echter niet. In een meer dan goed gevuld MAC3PARK stadion bleef PSV Vrouwen simpel overeind: 0-4.

De eerste kans in de wedstrijd was voor PSV, waarna Rebecca Doejaaren met haar snelheid bijna voor Zwols gevaar zorgde. Een diepe bal op de spits werd maar net door de ver uit haar doel komende Elixabete Sarasola weggewerkt. Na dik tien minuten viel de 0-1 via Joëlle Smits. De spits had de bal voor het intikken, nadat Moïsa van Koot er op links uit werd gelopen door haar tegenstandster. PEC Zwolle Vrouwen probeerde in het vervolg van de wedstrijd meer grip op de lijstaanvoerder te krijgen, maar tot grote kansen kwam het niet.


Uitvallen Rijks

Extra zuur was het geblesseerd uitvallen van centrale verdedigster Beau Rijks. Het moment was extra ongelukkig, aangezien vervangster Shanel Smid al klaar stond om in te vallen. De bal was echter nog niet uit geweest en vrijwel direct profiteerde PSV Vrouwen van de ondertalsituatie aan Zwolse zijde. Katja Snoeijs omspeelde Moon Pondes, die even eerder de 0-2 van Naomi Pattiwael nog kon voorkomen, en schoot vervolgens raak. Zwolle probeerde nog voor rust de aansluitingstreffer te forceren, maar verder dan een schot van Amy Banarsie (redding Sarasola) kwam het niet.


Grote schrik

De tweede helft was amper tien minuten oud of het was misse boel met Moon Pondes. De keepster kwam na een prima redding hard in botsing met een speelster en bleef roerloos liggen. Direct werd duidelijk dat verzorging nodig was. De doelvrouw verliet na vijf minuten op het veld verzorgd te zijn onder luid applaus per brancard het speelveld. Nienke Olthof nam haar plek onder de lat in.


Duel beslist

Via Dominique Bruinenberg, die na een geweldige rush van Rebecca Doejaaren in stelling werd gebracht, viel na een uur spelen bijna de 1-2, maar Sarasola voorkwam dat. Aan de andere kant zag PSV Vrouwen een bal van de lijn gehaald worden en raakte het de paal. Twintig minuten voor tijd viel alsnog de beslissing door een treffer van Smits. Tien minuten voor tijd maakte ook Snoeijs haar tweede van de wedstrijd, nadat de aanvalster Shanel Smid uitspeelde en Olthof met een schot in de lange hoek klopte.


PEC Zwolle Vrouwen - PSV Vrouwen: 0-4 (0-2).

Toeschouwers: 3.217

Scheidsrechter: Boringa

Gele kaarten: -


Opstellingen:

PSV Vrouwen: Sarasola, Burns, Levels (81. Kristjánsdóttir), Nouwen, Biesmans (71. Van Dooren), Coolen, Tillman (68. Cuschieri), Pattiwael, Snoeijs, Kuijpers en Smits.


PEC Zwolle Vrouwen: Pondes (55. Olthof), Vliek, Van Koot, Rijks (32. Smid), Auée, Asbroek, Bruinenberg, Tiemens (77. Van Olst), Banarsie, Tromp en Doejaaren.


Scoreverloop:

11. Smits 0-1

32. Snoeijs 0-2

71. Smits 0-3

81. Snoeijs 0-4