PEC Zwolle Vrouwen pakt punt in doelpuntenfestijn

PEC Zwolle Vrouwen pakt punt in doelpuntenfestijn

PEC Zwolle Vrouwen heeft opnieuw gelijkgespeeld in de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De Blauwvingers hielden een punten over aan een doelpuntrijk duel bij VV Alkmaar Vrouwen: 3-3. Een uitslag die goed bij de wedstrijd paste.

Gelijkwaardig

Beide ploegen waren vanaf de eerste minuut aan elkaar gewaagd. Het was een open wedstrijd, waarin er genoeg gevaar was voor beide doelen. De thuisploeg kreeg in de 24e minuut een enorme kans op de openingstreffer via Sanne Koopman. Zij kon de bal in het lege doel schieten, maar raakte de bal helemaal verkeerd. Na iets meer dan een half uur spelen werd het alsnog 1-0 voor VV Alkmaar Vrouwen. Chimera Ripa schoof de bal rustig in het doel, nadat ze doelvrouw Moon Pondes had afgeschud. Het was vervolgens niet lang wachten op een antwoord van PEC Zwolle Vrouwen. Marushka van Olst gebruikte haar snelheid en raakte zo haar tegenstandster kwijt. De aanvalster bleef vervolgens rustig en schoof de bal in de verre hoek. 

 

Visitekaartje

Na rust ging het pas echt los. De eerste voorsprong in de tweede helft was voor PEC Zwolle Vrouwen na een eigen doelpunt van Maudy Stoop. Dominique Bruinenberg was heel dicht bij de 1-3, maar haar inzet vloog tegen de lat. Daarna maakte een speelster van VV Alkmaar Vrouwen een overduidelijke handsbal, maar de bal ging niet op de strafschopstip. Ripa was al verantwoordelijk voor de openingstreffer en zij zorgde ook voor de 2-2 met een knappe stift. Tien minuten voor het einde werd het nog erger voor de Blauwvingers. Koopman wist de bovenhoek te vinden met een knap schot en dus was er een nieuwe voorsprong voor de Alkmaarders. Opnieuw lieten de Zwollenaren zien dat het met de mentale veerkracht wel goed zit. Met een intikker van dichtbij zorgde Evi Maatman, die deze week haar eerste contract tekende en zodoende ook haar visitekaartje afgaf, alsnog voor een punt: 3-3. 

 

VV Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 3-3 (1-1)

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Spaan

Gele kaarten: N. Stoop (VV Alkmaar Vrouwen) en Noordman (PEC Zwolle Vrouwen)

 

Opstelling VV Alkmaar Vrouwen: Mäkelä, Caprino, Kruijthof (66' Hassani), Ruiter, Maass (46' Boogaard), Henschen (81' Robichon), Hulst, Koopman, N. Stoop, Ripa en M. Stoop.

 

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot, Noordman, Blom, Van Olst (60' Maatman), Van den Goorbergh, Bennink (81' Hindriksen), Pruim, Van der Vegt, Bruinenberg (81' Van Bentem) en Diekman (60' Tiemens)

 

Scoreverloop: 

33' Ripa 1-0

38' Van Olst 1-1

53' M. Stoop (e.d.) 1-2

68' Ripa 2-2

79' Koopman 3-2

83' Maatman 3-3


Eredivisie partners

pec zwolle t-shirts