PEC Zwolle Vrouwen kan niet stunten in Brabant

Op De Herdgang in Eindhoven is PEC Zwolle Vrouwen er wederom niet in geslaagd de eerste zege in de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen te behalen. Tegen titelfavoriet PSV Vrouwen deed de nummer vijf van de ranglijst een helft behoorlijk mee, maar werd het krachtsverschil na rust in de score tot uitdrukking gebracht: 3-1.

De start was ronduit belabberd voor de Zwolse vrouwen. Al na drie minuten kwamen de Brabanders op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerflank viel binnen via het been van Shanel Smid, waardoor de ploeg van trainer/coach Wim van der Wal tegen een vroege achterstand aanliep. PEC Zwolle Vrouwen kwam er totaal niet aan te pas en mocht van geluk spreken dat het na een half uur nog maar met 1-0 achter stond. Katja Snoeijs kreeg in drie minuten tijd de kans een loepzuivere hattrick te maken, maar wist in kansrijke positie niet tot scoren te komen. Eerst maaide de aanvalster na een misser van Moïsa van Koot eveneens over de bal heen. Anderhalve minuut later werd oog in oog met Nienke Olthof de paal geraakt en bij de volgende aanval voorkwam Maud Asbroek voor de doellijn dat een inzet van Snoeijs binnenviel. Direct daarna deed Lauri Weijkamp aan de overkant van het veld ook een duit in het zakje. Na een listige hakbal van Yvette van Daelen kon de buitenspeelster afdrukken, maar schoot in plaats daarvan vol op het lichaam van doelvrouw Cassie Miller. Op slag van rust kreeg Weijkamp nog een kans. Opnieuw was Van Daelen de aangeefster, maar ook op het lage schot had Miller een passend antwoord.

De tweede helft begon met een rits aan kansen voor PSV Vrouwen. Invalster Davinia Vanmechelen, Naomi Pattiwael en Kayleigh Van Dooren kregen de grootste mogelijkheden, maar vonden óf Olthof op hun weg, óf mikten naast. De tweede goal kon niet uitblijven en viel dan ook. Waar eerst Van Daelen, die voor rust in de voorhoede speelde maar na de thee achterin stond opgesteld de bal nog blokte, schoot Van Dooren uit de rebound de 2-0 binnen. Daarmee was de hoop op een stunt wel vergaan. In het restant ging PSV Vrouwen door met aanvallen, stuitte het meerdere keren op Olthof maar liep het via Pattiwael toch uit naar 3-0. In de slotfase wist Zwolle de eer nog te redden. Rebecca Doejaaren haalde van dichtbij uit en trof doel, waardoor de 3-1 eindstand op het scorebord werd gezet.

Volgende week vrijdag, 29 maart, gaat PEC Zwolle Vrouwen op bezoek bij Ajax Vrouwen, dat samen met FC Twente Vrouwen en PSV Vrouwen strijdt om de titel. De aftrap is om 19.30 uur.

PSV Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 3-1 (1-0).