PEC Zwolle Vrouwen in slotfase onderuit

PEC Zwolle Vrouwen is er vrijdagavond niet in geslaagd een goed resultaat mee te nemen uit Friesland. De Blauwvingers gingen in Nieuwehorne met 1-0 ten onder in het duel met sc Heerenveen Vrouwen. Een doelpunt in de slotfase bleek fataal.

Wind

De wedstrijd kwam niet echt los in de eerste helft. Dat had vooral te maken met de behoorlijke wind die op het sportcomplex de boventoon voerde. Beide ploegen zochten met positiespel naar kansen, maar het lukte zowel sc Heerenveen Vrouwen als PEC Zwolle Vrouwen niet om echt gevaarlijk te worden. De thuisploeg kwam nog het dichtst bij een doelpunt. Spits Nikée van Dijk kon tot een schot komen in het strafschopgebied, maar Kely Pruim wist de poging tegen te houden. Namens de Blauwvingers zocht Jill Diekman op slag van rust het doel, maar haar inzet vloog over.

Beslissend doelpunt

Na rust werd het niveau van de wedstrijd iets beter. sc Heerenveen Vrouwen kreeg de eerste grote kans van de tweede helft. Wiëlle Douma dook op voor keepster Moon Pondes en laatstgenoemde wist de 1-0 te voorkomen. Bij PEC Zwolle Vrouwen kwam Pien Hindriksen in de ploeg en ze maakte meteen een gretige indruk. Zij was verantwoordelijk voor de gevaarlijkste Zwolse momenten. De spits schoot eerst over op aangeven van Jassina Blom en vlak daarna ging een poging een metertje naast het Friese doel. Lang leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stenven, maar vijf minuten voor tijd wist de thuisploeg alsnog te scoren. Invalster Elze Huls zocht met succes de verre hoek en haar rake poging bleek de winnende treffer: 1-0.

Volgende week vrijdag, 29 mei, speelt PEC Zwolle Vrouwen de laatste competitiewedstrijd. In het MAC3PARK stadion is VV Alkmaar Vrouwen om 19.30 uur de tegenstander.

sc Heerenveen Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 1-0 (0-0).