PEC Zwolle Vrouwen begint play-offs met gelijkspel

Energie

PEC Zwolle Vrouwen begon met veel energie aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de Blauwvingers. Imre van der Vegt schoot van afstand de bal in de handen van doelvrouw Tess van der Flier en Dominique Bruinenberg zag een inzet over gaan. sc Heerenveen Vrouwen kwam zelf niet tot grote kansen, maar kwamen bijna wel op voorsprong met wat Zwolse hulp. Cheyenne van den Goorbergh raakte de bal helemaal verkeerd en het was Moon Pondes die de bal nog tegen wist te houden voor de lijn.

Te weinig

Ook in de tweede helft kwam het gevaar van PEC Zwolle Vrouwen. Jassina Blom was vlak na rust heel dicht bij de openingstreffer met een kopbal die uiteen spatte op de lat. Twintig minuten voor tijd kwamen de Blauwvingers terecht op voorsprong dankzij een prachtige treffer van Imre van der Vegt. Ze zag Van der Flier iets voor haar doel staan en de verdedigster van PEC Zwolle Vrouwen schoot de bal over de keepster heen in het net. Maar de 1-0 stand bleef niet lang op het scorebord staan. Invalster Jet van der Veen maakte tien minuten na de openingstreffer alweer gelijk. In de slotfase van het duel waren vooral de Blauwvingers nog dicht bij een overwinning. Blom schoot de bal maar net over en een lage, harde knal van Pien Hindriksen werd gekeerd door Van der Flier. Daarmee kreeg PEC Zwolle Vrouwen op basis van het aantal doelpoging veel te weinig.

PEC Zwolle Vrouwen - sc Heerenveen Vrouwen: 1-1 (0-0).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Van Zuilichem

Gele kaarten: Blom (PEC Zwolle Vrouwen)

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot, Noordman (64. Hindriksen), Blom, Van Olst Van den Goorbergh, Bennink (88. Maatman), Pruim, Van der Vegt, Bruinenberg en Diekman (64. Tiemens).

Opstelling sc Heerenveen Vrouwen: Van der Flier, Nijstad (67. J. Van der Veen), R. Van der Veen, Huls, Altelaar (83. Tuin), Van Ginkel, Van de Westeringh (67. Ter Beek), Van de Ven, Van Dijk, Kerkhof en Zeeman.

72' Van der Vegt 1-0

80' J. van der Veen 1-1