Blauwvingers slepen laatste ticket kampioenspoule uit het vuur

Blauwvingers slepen laatste ticket kampioenspoule uit het vuur

PEC Zwolle Vrouwen is erin geslaagd het laatste ticket voor de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen te bemachtigen. In eigen huis moest er gewonnen worden van ADO Den Haag Vrouwen en dat gebeurde (1-0). De wedstrijd, die tevens in het teken stond van de Teddy Bear Toss, kon rekenen op veel belangstelling. Maar liefst 4514 toeschouwers waren naar het MAC3PARK stadion gekomen. Een record voor een thuiswedstrijd van de Zwolse vrouwen.

Na twee mogelijkheden voor ADO Den Haag, kreeg Rebecca Doejaaren de eerste grote kans van de wedstrijd. Waar de spits moest afleggen op de vrijstaande Babiche Roof, schoot ze zelf. Keepster Barbara Lorsheyd voorkwam het doelpunt en had even later ook een goed antwoord op een rebound van Yvette van Daelen, die als voorhoedespeelster stond opgesteld. Daarna kon ook Nienke Olthof aan de bak. De doelvrouw van de Zwollenaren had een knappe redding in huis op een inzet van Marisa Olislagers.


Babiche Roof zette PEC Zwolle Vrouwen na 35 minuten spelen op 1-0. Van Daelen profiteerde van een slippertje achterin, nam de bal over en bediende de aanvoerster op maat. Bij de tweede paal wist Roof de bal knap binnen te werken. De voorsprong leek van korte duur, want een minuut later leek Pia Rijsdijk te scoren, maar de paal stond een treffer in de weg.


In de tweede helft maakte ADO Den Haag Vrouwen het spel en werd Zwolle teruggedrongen op de eigen helft. Dat leverde aanvankelijk enkele hachelijke momenten op, maar ook niet meer dan dat. Pas een dikke tien minuten voor tijd liet PEC Zwolle Vrouwen weer eens van zich horen. Maud Asbroek probeerde het van afstand, maar zag de bal op de lat belanden. In de slotfase was het vrouwen en kinderen eerst. PEC Zwolle Vrouwen roeide alles naar voren en mocht spits Rijsdijk dankbaar zijn dat de gelijkmaker niet viel. Ook in blessuretijd niet, toen de uitblinkende Olthof en zelfs de onderkant van de lat nog redding brachten.


Door de zwaarbevochten 1-0 zege heeft PEC Zwolle Vrouwen zich als vijfde en laatste team geplaatst voor de kampioenspoule. De ploeg van Wim van der Wal heeft evenveel punten als VV Alkmaar Vrouwen, maar passeert de Noord-Hollanders op doelsaldo. De overige ploegen zijn PSV Vrouwen, Ajax Vrouwen, ADO Den Haag Vrouwen en FC Twente Vrouwen.


Teddy Bear Toss

Het duel stond tevens in het teken van de Teddy Bear Toss. Na het laatste fluitsignaal werden alle knuffels die de toeschouwers hadden meegenomen op het veld gegooid. Alle knuffels gaan naar goede doelen zoals het Leger des Heils, de Against Cancer Foundation en Kadera.


PEC Zwolle Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen: 1-0 (1-0).

Toeschouwers: 4514

Scheidsrechter: De Jong

Gele kaarten: Smid en Niens (PEC Zwolle Vrouwen)


Opstellingen:

PEC Zwolle Vrouwen: Olthof, Vliek (80. Murphy), Smid, Van Koot, Niens, Asbroek, Tiemens, Roof, Van Daelen, Doejaaren (73. Theunissen) en Bennink (78. Weijkamp).


ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Vonk, Kok (73. Mesker), Speelman, Tieleman (80. Van der Meer), Noordam, Boshuizen (66. Looijen), Olislagers, Rijsdijk, Ziemer en Pelova.


Scoreverloop:

36. Roof 1-0


Livera 'PEC Zwolle Vrouw van de Wedstrijd'

Nienke Olthof

Eredivisie partners