PEC Zwolle en FC Emmen scoren niet

Geen doelpunten en geen kaarten vrijdagavond in Zwolle. De Blauwvingers konden FC Emmen, dat nog altijd geen zege heeft geboekt, niet op de knieën krijgen ondanks een groot overwicht. Het Zwolse aanvalsspel strandde echter rond het vijandelijke strafschopgebied. Omdat de Emmenaren zelfs helemaal niets in konden brengen, eindigde het duel doelpuntloos: 0-0.

Pechvogel Tedić

Vlak nadat Mustafa Saymak op aangeven van Mike van Duinen keeper Dennis Telgenkamp voor het eerst handelend liep optreden, kreeg PEC Zwolle een domper te verwerken. Het was aanvaller Slobodan Tedić die op het gras lag en niet verder kon spelen. De speler gaf aan pijn te hebben rond de borststreek en kon nauwelijks nog een sprintje trekken. Niet in de laatste plaats voor de boomlange Serviër zelf was dit een fikse aderlating, daar de huurling van Manchester City in de thuiswedstrijden tegen Willem II en FC Utrecht door een tegenstander geblesseerd werd getrapt en tweemaal weken niet inzetbaar bleek. Eliano Reijnders was zijn vervanger. Ook de tweede kans was voor PEC Zwolle. Kenneth Paal bediende Van Duinen, maar bijna vanaf de achterlijn lukte het de matchwinner van PEC Zwolle – Vitesse niet om tot scoren te komen. Emmen zette hier een poging van Caner Cavlan tegenover, waar Michael Zetterer een goed antwoord op had. Een kopballetje van Glenn Bijl was ook voor Zetterer. Nikolai Laursen kreeg nog een schietkans na een hoekschop, maar maaide finaal langs de bal heen. Met een 0-0 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Forceren

Aan het begin van de tweede helft kwam er iets meer snelheid in het spel van de Zwollenaren. Voornamelijk over links, waar Van Duinen stond geposteerd, werd gevaar gesticht. De spits kreeg dan ook al vlot een beste kans. Een schot uit de draai krulde maar net langs de verkeerde kant van de paal. Toch lukte het Zwolle niet om het vele balbezit en het overwicht op de helft van Emmen om te zetten in goals. Schoten van net buiten het strafschopgebied werden veelal geblokt door de massaal teruggetrokken hekkensluiter en ook een vrije trap op een kansrijke positie van Kenneth Paal ging er niet in. In de slotfase zette Emmen nog even aan, maar die ploeg bleek al helemaal niet bij machte om wat te forceren. Op wat hoekschoppen na gaven de Blauwvingers niets weg. Na ruim negentig minuten klonk het eindsignaal en konden beide ploegen één punt bijschrijven.

PEC Zwolle – FC Emmen: 0-0.