Zwolle trekt goede lijn door tegen De Graafschap

PEC Zwolle heeft donderdagmiddag een besloten oefenduel afgewerkt. In het MAC3PARK stadion werd De Graafschap met 4-2 verslagen. Hierdoor trok PEC Zwolle de opwaartse lijn, na de zege van zondag op Excelsior, verder door.

De openingsfase was voor De Graafschap dat via Stef Nijland de eerste grote kans noteerde. Een vrije trap van de voormalig Zwolle-speler belandde via de muur op de lat. Twee minuten later was Nijland wél trefzeker, door via de binnenkant van de paal Diederik Boer het nakijken te geven. De Graafschap kon amper een minuut genieten van de voorsprong, want Clint Leemans trok al rap de stand weer gelijk. Daarna nam PEC Zwolle het heft ook in handen. Dit resulteerde in veel balbezit en na een half uur in de 2-1. Stanley Elbers pikte de bal simpel op na een fout in de Doetinchemse opbouw, speelde Sven Nieuwpoort uit en klopte met een schot in het dak van het doel ook keeper Jordy Rondeel. Elbers kreeg op slag van rust nog de kans op een derde Zwolse treffer, maar trof net als collega Nijland de lat.

Na rust nam PEC Zwolle in het eerste kwartier verder afstand van de ploeg uit de Achterhoek. Eerst haalde Lennart Thy op aangeven van Vito van Crooij verwoestend uit (3-1) en twee minuten later kopte Zian Flemming raak uit een hoekschop van Leemans: 4-1. PEC Zwolle controleerde het duel de tweede helft volledig en kwam nauwelijks nog onder druk te staan. Het laatste woord was echter aan De Graafschap, dat via Fabian Serrarens tien minuten voor tijd uit een rebound terugkwam tot 4-2. Verdediger Dico Koppers speelde overigens voor het eerst sinds zijn rentree de volle negentig minuten. Dat deed de verdediger op zijn vertrouwde positie links achterin.

PEC Zwolle - De Graafschap 4-2 (2-1).