Opnieuw verlies in blessuretijd

Opnieuw verlies in blessuretijd

Voor de tweede keer in een paar weken tijd heeft PEC Zwolle een uiterst gevoelige tik gekregen in blessuretijd. Op bezoek bij Sparta Rotterdam trokken de Zwollenaren na een levendige tweede helft aan het kortste eind: 3-2.

Achterstand

Al in de zevende minuut kwam Sparta Rotterdam op een 1-0 voorsprong. Een vlot lopende aanval, waar tweemaal een Zwollenaar de bal net niet kon onderscheppen, tikte Mica Pinto raak. Dat was zeker geen doelpunt dat uit de lucht kwam vallen, want al in de derde minuut had die tussenstand op het scorebord kunnen staan. Een aanval dwars door het Zwolse centrum werd beëindigd met een schuiver van Wouter Burger op de paal. Zonder moeite kwam Sparta het eerste kwartier door, waarna ook PEC Zwolle zijn eerste kans noteerde. Bram van Polen kopte uit een voorzet van Immanuel Pherai net over. Verder stond de eerste helft niet bol van de kansen. Hoewel Zwolle wel sterker en ook beter werd, kwam het niet verder dan een kopbal van Slobodan Tedić en twee pogingen van Sam Kersten en Immanuel Pherai in de handen van Maduka Okoye.


Zwolle scoort er twee

Diezelfde Okoye kreeg aan het begin van de tweede helft de complimenten van zijn teammaten toen hij Eliano Reijnders van scoren hield. De aanvaller stond vogelvrij, maar schoot recht door het midden waardoor de doelman nog met zijn benen redding kon brengen. Wat dat betreft leek het begin van de eerste veel op de tweede, want net als Sparta voor rust wist Zwolle uit de tweede kans wél het net te vinden. Bram van Polen scoorde alweer zijn derde van het seizoen. De aanvoerder tikte uit een hoekschop binnen, al werd de bal onderweg nog van richting veranderd: 1-1. Het bleek de opmaat voor een aantrekkelijke tweede helft, die nog mooier werd voor Zwolle toen Tedić schitterend raak schoot en zijn team aan de leiding bracht: 1-2. De 2-2 leek al snel in de maak, maar Tom Beugelsdijk kopte op de paal. Een vrije trap van invaller Deroy Duarte zeilde maar net naast, terwijl Pherai aan de overkant op Okoye stuitte. Een kwartier voor tijd kwam Sparta dan alsnog op 2-2, toen de bal op de stip ging. Een ongelukkige handsbal van Dean Huiberts, die de bal van een halve meter tegen de uitgestoken arm kreeg aangeschoten, leverde de thuisploeg een penalty op. Lennart Thy pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot via de hand van Mous binnen.


Laatste woord aan Thy

Pelle Clement schoot na een prachtige actie nog bijna binnen, maar het was Sparta dat het laatste woord had. Net als in Utrecht en Almelo ging het in de absolute slotfase mis. Het was Thy die in de laatste minuut van de blessuretijd de 3-2 binnenkopte en PEC Zwolle met lege handen verbijsterd achterliet.


Volgende week zaterdag, 10 april, komt PEC Zwolle om 21.00 uur thuis in actie tegen FC Twente.


Sparta Rotterdam – PEC Zwolle: 3-2 (1-0).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Van de Graaf

Gele kaarten: Beugelsdijk (Sparta Rotterdam) en Reijnders (PEC Zwolle)


Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Auassar, Pinto (83’ Meijers), Harraoui, Mijnans (73’ Engels), Duarte, Thy, Smeets (84’ Kharchouch) en Burger (46’ Duarte).


Opstelling PEC Zwolle: Mous, Van Polen, Lam, Nakayama, Misidjan, Kersten (56’ Clement), Reijnders (76' Drost), Pherai, Tedić en Huiberts (76' Van den Belt).


Scoreverloop:

7’ Pinto 1-0

52’ Van Polen 1-1

63’ Tedić 1-2

75’ Thy pen. 2-2

90+3’ Thy 3-2

Eredivisie partners