Matchfacts Zwolle - Heerenveen

Matchfacts Zwolle - Heerenveen

PEC Zwolle ontvangt vrijdag om 20.00 uur sc Heerenveen in het eigen MAC3PARK stadion. Na vijf wedstrijden zonder overwinning, jagen de Blauwvingers op drie punten. Dat de ploeg uit de Overijsselse hoofdstad kan winnen van de Friezen hebben ze vaker bewezen. In de gehele historie wisten de Zwollenaren 28 keer te zegenvieren.

Laatste zege

In het seizoen 2017-2018 werd er thuis voor het laatst gewonnen van sc Heerenveen (3-2). Destijds werden de doelpunten geproduceerd door Wouter Marinus, Younes Namli en Mustafa Saymak. Aan de kant van sc Heerenveen scoorden Denzel Dumfries en huidig PEC Zwolle aanvaller Reza Ghoochannejhad.


Reza & Namli

Een speler uit de huidige selectie met een verleden bij sc Heerenveen is aanvaller Reza Ghoochannejhad. Hij speelde 77 wedstrijden in shirt van de Friezen waarin hij 32 keer scoorde en goed was voor 6 assists. In de zomer van 2019 kwam de Iraniër van Apoel Nicosia over naar PEC Zwolle. Hier kwam hij tot dusverre 31 keer in actie waarin hij dertien keer het net wist te vinden en één keer aangever was. Een speler met een recent verleden bij beide ploegen is Younes Namli (foto). De aanvallende middenvelder speelde 43 wedstrijden voor sc Heerenveen waarin hij twee keer scoorde en één keer een assist gaf. In 2017 maakte hij de overstap naar Zwolle waar hij een dragende kracht werd. Hij speelde 72 wedstrijden, maakte 11 goals en leverde 16 assists. Momenteel speelt de 26-jarige Deen in de Amerikaanse staat Denver bij de Colorado Rapids.


Thuisreeks tegen sc Heerenveen

sc Heerenveen zal komende vrijdag voor de veertiende keer afreizen naar de Overijsselse hoofdstad. In de eerste dertien ontmoetingen was PEC Zwolle tien keer ongeslagen waarvan zeven keer werd gewonnen. De grootste overwinning dateert van 16 januari 2016. Toen wisten de Blauwvingers met 5-2 te winnen. Een speler uit het huidige team van PEC Zwolle die daar graag aan terug zal denken is aanvoerder Bram van Polen. Hij was in die wedstrijd tweemaal trefzeker. De andere Zwolse doelpunten werden gemaakt door Dirk Marcellis, Wout Brama en Stef Nijland.


Joey van den Berg

De voorbije jaren maakten verscheidene (jeugd)spelers de overstap van Heerenveen naar Zwolle. Onder meer Joran Swart, Wouter Marinus, Max de Boom, Youssef Fennich, Lars Miedema, Boris Rasevic en Arsenio Valpoort. De laatste speler die de overstap maakte van Overijssel naar Friesland was toenmalig Zwolle-aanvoerder Joey van den Berg (foto). Hij verkaste in de winter van 2013 voor een transfersom naar het Abe Lenstra stadion, waarna de aanvoerdersband tot de dag van vandaag om de arm ging van Bram van Polen.