Matchfacts Sparta - PEC Zwolle

Matchfacts Sparta - PEC Zwolle

In het paasweekend treedt PEC Zwolle zaterdag om 21.00 aan tegen Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel treffen de Blauwvingers een directe concurrent. De ploeg van trainer/coach Bert Konterman hoopt net als voor de interlandbreak een overwinning over de streep te trekken. De Zwollenaren weten wat het is om te winnen van de Spartanen. Eerder dit seizoen wist PEC Zwolle namelijk in eigen huis met 4-0 te zegevieren.

De laatste wedstrijd

Sparta Rotterdam kende een uitstekende maand maart. De ploeg van trainer Henk Fraser bleef ongeslagen en behaalde acht punten. De laatste wedstrijd voor de interlandbreak werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. De Spartanen leken een 0-1 overwinning uit het vuur te slepen, maar in de 93ste minuut maakte Rai Vloet nog gelijk. De laatste thuiswedstrijd werd met 2-0 gewonnen van RKC Waalwijk door doelpunten van Bryan Smeets en Tom Beugelsdijk.


Recente verleden

PEC Zwolle behaalde de laatste jaren goede resultaten tegen Sparta. Van de laatste tien ontmoetingen werden er slechts twee verloren. Overigens zijn de Blauwvingers al vijf duels ongeslagen tegen de Spartanen. Eerder dit seizoen won de ploeg van voormalig trainer/coach John Stegeman met 4-0. Doelpunten werden gemaakt door Reza Ghoochannejhad (2), Clint Leemans en Yuta Nakayama. De laatste ontmoeting op Het Kasteel vond drie seizoenen geleden plaats. In augustus 2017 eindigde dat duel in een 1-1 gelijkspel. Het doelpunt aan Zwolse zijde werd gemaakt door Youness Mokthar. Huidig Keuken Kampioen Divisie-topscorer Robert Mühren was destijds de doelpuntenmaker aan Spartaanse kant. De meest recente uitoverwinning vond een seizoen eerder plaats. In het seizoen 2016-2017 leek de ploeg van voormalig trainer Ron Jans een ruime 0-3 overwinning te boeken op Sparta. In de slotfase werd het echter toch nog spannend door twee goals van Mathias Pogba, de broer van de Franse sterspeler Paul Pogba.


Scandinavisch duo

Dat duel scoorden twee Scandinaviërs namens PEC Zwolle. Nadat Queensy Menig al voor 0-1 had gezorgd vergrootten de Deen Nicola Brock-Madsen en de Zweed Erik Israelsson de marge.


Harroui & Pinto

In de selectie van trainer Fraser zitten twee spelers die actief zijn geweest tijdens de interlandperiode. Abdoulramane Harroui reisde met de selectie van Jong Oranje af naar het EK in Hongarije. Naast Harroui was ook Micheal Pinto actief voor zijn land. De 27-jarige verdediger zat bij de selectie van Luxemburg voor de WK-kwalificatie. PEC Zwolle zag Yuta Nakayama en Slobodan Tedić met respectievelijk de Olympische ploeg van Japan en Servië O21 op pad gaan. Finland liet Thomas Lam nog invliegen voor een oefeninterland met Zwitserland.


Debuut Tedić 

Diezelfde Tedić maakte eerder dit seizoen in speelronde 3 tegen Sparta Rotterdam zijn debuut. Ook Thomas van den Belt maakte die avond zijn eerste minuten voor de hoofdselectie. Na veel blessureleed maakte de Serviër in de laatste wedstrijd voor de interlandbreak tegen VVV-Venlo zijn eerste doelpunt voor PEC Zwolle.


Thy & Slot

PEC Zwolle treft komende zaterdag een oude bekende aan de zijde van Sparta. Lennart Thy speelde vorig seizoen in het blauw-wit. Afgelopen zomer maakte de Duitser de overstap naar Rotterdam waar hij een goed seizoen kent. De 28-jarige aanvaller speelde tot nu toe alle wedstrijden, scoorde tien keer en was drie keer aangever. Een andere speler die voor beide clubs actief was, is Arne Slot. De oud-middenvelder van de Blauwvingers stond tussen 2007-2009 onder contract bij de Spartanen. In die periode speelde hij 56 wedstrijden waarin hij zes keer scoorde en zeven assists leverde. In 2009 keerde Slot terug bij PEC Zwolle waar hij een paar jaar later met de club zou promoveren naar de Eredivisie en werd verkozen als beste speler van de Eerste Divisie.

Eredivisie partners