Matchfacts RKC Waalwijk - PEC Zwolle

Matchfacts RKC Waalwijk - PEC Zwolle

Zaterdagavond neemt PEC Zwolle het op tegen RKC Waalwijk. Onderstaand de feitjes en wetenswaardigheden die jij moet zien voor het begin van de wedstrijd. Om 20.45 uur zal er worden afgetrapt in het Mandemakers stadion in Waalwijk.

Onderlinge balans

De wedstrijd tussen de twee ploegen in Waalwijk werd vijf keer eerder gespeeld in de Eredivisie. PEC Zwolle wist hiervan twee duels winnend af te sluiten. De laatste keer was in het seizoen 2013/2014. Toen werd er met 1-1 gelijkgespeeld door een doelpunt van Mustafa Saymak.


Eerder dit seizoen

In de eerste ontmoeting tussen PEC Zwolle en RKC Waalwijk dit seizoen schoot Reza Ghoochannejhad zichzelf de geschiedenisboeken in. De spits, die in dat duel als invaller zijn debuut maakte voor de Blauwvingers, scoorde liefst vier keer. Gustavo Hamer scoorde vlak voor tijd de laatste goal van het treffen dat eindigde in een 6-2 overwinning voor PEC Zwolle.


2010/2011

In het seizoen 2010/2011 leek het toenmalige FC Zwolle hard op weg richting promotie naar de Eredivisie. Een grote voorsprong werd uit handen gegeven door de ploeg van trainer/coach Art Langeler, waarna RKC Waalwijk kampioen werd van de Eerste Divisie. Uiteindelijk promoveerde FC Zwolle een jaar later naar de Eredivisie.


Meeste tegengoals

RKC Waalwijk is op dit moment de ploeg met de meeste tegentreffers in de Eredivisie. Het team van trainer/coach Fred Grim moest na 21 gespeelde wedstrijden 51 keer de bal uit het net vissen.


Nieuweling

RKC Waalwijk versterkte zich in de winterstop op huurbasis met Tijjani Reijnders. De oud-speler van PEC Zwolle, die transfereerde naar AZ, wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van de Alkmaarders.


Van Boerrigter tot Leemans

Op dit moment heeft RKC Waalwijk met Clint Leemans en Stanley Elbers twee spelers in die selectie die worden gehuurd van PEC Zwolle. Andere spelers die voor zowel PEC Zwolle als RKC Waalwijk uitkwamen zijn onder meer Fred Benson, Tijjani Reijnders, Derk Boerrigter, Anton Jongsma, Ivar van Dinteren en Ruud Berger.

Eredivisie partners