Matchfacts RKC - PEC Zwolle

Matchfacts RKC - PEC Zwolle

PEC Zwolle speelt woensdag in Brabant de inhaalwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Om 17.30 uur zal er worden afgetrapt in het Mandemakers stadion. Onderstaand een aantal bijzondere feitjes en wetenswaardigheden over dit duel.

Herkansing

Op zaterdag 3 oktober zou PEC Zwolle naar Waalwijk afreizen, maar werd op de wedstrijddag bekend dat het duel geen doorgang kon vinden vanwege een behoorlijk aantal positieve coronatests bij de Waalwijkers.


Onderlinge balans

De wedstrijd tussen de twee ploegen in Waalwijk werd zes keer eerder gespeeld in de Eredivisie. Van deze wedstrijden wist Zwolle er drie winnend af te sluiten. Sinds het eerste eredivisieseizoen na de promotie, seizoen 2012-2013, verloor PEC zowel uit als thuis geen wedstrijd van RKC. De laatste editie eindigde in Waalwijk zoals die begon: 0-0.


Brabantse clubs

Na de wedstrijd tegen PSV zijn de eerstvolgende twee tegenstanders RKC Waalwijk en Willem II. In zes dagen tijd staat PEC Zwolle tegenover drie clubs uit Brabant. Toch is dit niet het meeste aantal speelrondes dat er achter elkaar tegen Brabantse clubs werd gespeeld. In het seizoen 2002-2003 speelde het toenmalige FC Zwolle namelijk achtereenvolgens tegen PSV, Willem II, RKC Waalwijk en NAC Breda. De uitwedstrijd tegen RKC werd destijds met 0-2 gewonnen door de Blauwvingers.


2010/2011

In het seizoen 2010/2011 leek het toenmalige FC Zwolle hard op weg richting promotie naar de Eredivisie. Een grote voorsprong werd uit handen gegeven door de ploeg van trainer/coach Art Langeler, waarna RKC Waalwijk kampioen werd van de Eerste Divisie. Uiteindelijk promoveerde FC Zwolle een jaar later naar de Eredivisie.


Van blauw-wit naar blauw-geel

Vorig jaar speelden er met Clint Leemans en Stanley Elbers twee PEC-spelers op huurbasis voor RKC Waalwijk. Andere spelers die voor zowel PEC Zwolle als RKC Waalwijk uitkwamen zijn onder meer Fred Benson, Tijjani Reijnders, Derk Boerrigter, Anton Jongsma, Ivar van Dinteren en Ruud Berger.


Volg RKC Waalwijk - PEC Zwolle woensdag live op FOX Sports. Ook kan je terecht op de socials van de club (TwitterFacebook en Instagram) voor live updates van de wedstrijd en een unieke kijk achter de schermen. De aftrap is om 17.30 uur.