Matchfacts PEC Zwolle - FC Utrecht

Matchfacts PEC Zwolle - FC Utrecht

PEC Zwolle begint 2020 vrijdag met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De ploegen trappen om 20.00 uur af in het Zwolse MAC3PARK stadion. Onderstaand alle feitjes en bijzondere wetenswaardigheden over dit duel.

Balans

In de historie stonden PEC Zwolle en FC Utrecht negentien keer tegenover elkaar in de Overijsselse hoofdstad. Vijf keer wist PEC Zwolle de wedstrijd te winnen en acht keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

 

Vorig seizoen

Afgelopen seizoen was de wedstrijd een groot spektakelstuk. Een kwartier voor tijd kwam FC Utrecht op een 1-3 voorsprong door een goal van Jean-Christophe Bahebeck. De eindstand kwam na een bizarre slotfase op een 4-3 in het voordeel van PEC Zwolle. Mike van Duinen scoorde tweemaal in de extra tijd van het duel.


Heracles Almelo

Als trainer van Heracles Almelo won John Stegeman de play-offs in de strijd om Europees voetbal van FC Utrecht. In het seizoen 2015/2016 werden de Domstedelingen over twee wedstrijden verslagen, waarna het in de voorronde van de Europa League mocht aantreden tegen het Portugese Arouca.


Van den Brom

FC Utrecht-trainer John van den Brom wist vorig seizoen niet te winnen in het MAC3PARK stadion. Met AZ speelde hij doelpuntloos gelijk. John Stegeman stond in zijn loopbaan als coach elf keer eerder tegenover FC Utrecht. Hij won drie keer en verloor drie keer. De andere vijf wedstrijden eindigden in een gelijkspel.


Ons kent ons

Iliass Bel Hassani speelde bij AZ onder leiding van Van den Brom. De middenvelder van PEC Zwolle speelde 45 wedstrijden onder de trainer van FC Utrecht. Hierin kwam hij drie keer tot scoren en gaf hij zeven assists.


Justin Hoogma, die op dit moment op huurbasis van TSG Hoffenheim bij FC Utrecht actief is, heeft juist samengewerkt met John Stegeman in dienst van Heracles Almelo. Uiteindelijk verdiende Hoogma een transfer naar de Bundesliga-club. Hoogma is er vrijdag echter niet bij, aangezien de mandekker is geschorst.


Ook voor Darryl Lachman is er een weerzien met een oud-ploegmaat. De verdediger van PEC Zwolle speelde een seizoen bij SC Cambuur samen met Sander van de Streek. De middenvelder verdiende na zijn spel bij SC Cambuur een transfer naar FC Utrecht, waar hij bezig is aan zijn derde seizoen.


Michael Zetterer komt bij FC Utrecht ook een oude bekende tegen. De Duitse goalie heeft bij het tweede elftal van Werder Bremen samengespeeld met Leon Guwara, vleugelverdediger van FC Utrecht. Ook bij Duitsland O20 speelde het tweetal eenmaal samen.


PSV-doelman Jeroen Zoet maakte deze week de overstap naar FC Utrecht. Kenneth Paal, verdediger van PEC Zwolle, speelde bij de Eindhovenaren samen met de goalie.


Oud-spelers

Enkele spelers die bij zowel PEC Zwolle als FC Utrecht dienden zijn, Jordy Zuidam, Paulus Roiha, Mateusz Klich, Wout Brama, Soufian Moro en Joost Broerse. Laatstgenoemde is op dit moment in dienst als commercieel directeur bij de club uit de Domstad.