Matchfacts PEC Zwolle - Ajax

Matchfacts PEC Zwolle - Ajax

Met ajax ontvangt pec zwolle zaterdagavond de landskampioen van het vorige seizoen. een duel die de afgelopen jaren steevast op de rol stond. De leukste feitjes en wetenswaardigheden van dit duel staan hieronder opgesomd.

Zege van ‘88

In competitieverband won PEC Zwolle voor het laatst thuis van Ajax in 1988. Destijds werd het 4-1. In 2015 was PEC Zwolle dichtbij door een doelpunt van Jesper Drost, maar Kolbeinn Sigthórsson maakte vlak voor tijd nog gelijk.


Derde voormalig werkgever

In speelronde 4 van de Eredivisie staat Kostas Lamprou al voor de derde keer in dit nog prille seizoen tegenover een voormalig werkgever. Eerder al trof de Griek Vitesse (2019/2020) en Willem II (2014-2017). In Amsterdam stond Lamprou tussen 2017 en 2019 onder contract.


Doelpuntendroogte

PEC Zwolle kwam als enige team dit seizoen nog niet tot scoren. Ajax is, samen met PSV, juist de club die de meeste treffers scoorde tot dusverre: 11.


13 van de 21

Ajax won in Zwolle dertien van de vorige 21 ontmoetingen in eredivisieverband. De voorbije zes keren lukte het PEC Zwolle niet om te stunten. De meest recente ontmoeting van vorig seizoen eindigde in 0-2.


Boer

Voor Diederik Boer (40) blijft een ontmoeting tegen Ajax altijd bijzonder. De huidig keeperstrainer speelde er niet alleen eer periode voor, ook maakte hij zijn debuut tegen de Amsterdammers. Dat was op 8 maart 2003. Boer was toen 22 en kon niet voorkomen dat Ajax er met de zege vandoor ging.


Konterman

Vorig seizoen maakte interim-trainer Bert Konterman zijn debuut op de bank in de thuiswedstrijd van PEC Zwolle tegen Ajax.


Lamprou

Kostas Lamprou speelde in het seizoen 2018/2019 één duel in het MAC3PARK stadion namens Ajax. De doelman verving voor rust de geblesseerd uitgevallen André Onana.


Meer lezen? Klik hier.

Eredivisie partners