Matchfacts PEC Zwolle - ADO Den Haag

Matchfacts PEC Zwolle - ADO Den Haag

PEC Zwolle neemt het zondagmiddag om 12.15 uur op tegen ADO Den Haag. Onderstaand lees je de matchfacts en bijzondere statistieken rondom de wedstrijd die gespeeld wordt in het MAC3PARK stadion.

Actualiteit

PEC Zwolle wist de laatste drie wedstrijden niet meer te winnen. Na de florissante zege op RKC Waalwijk (6-2) verloor de ploeg van John Stegeman van FC Groningen, PSV en sc Heerenveen. ADO Den Haag won eind augustus voor het laatst in de Eredivisie. De Hofstedelingen, onder leiding van trainer Alfons Groenendijk, wonnen destijds met 1-0 van VVV-Venlo. Afgelopen speelronde verloor ADO Den Haag met 0-2 van Ajax. PEC Zwolle staat op dit moment op de veertiende plaats op de ranglijst, terwijl ADO Den Haag met één punt minder op de zestiende plaats staat.


Vorig seizoen

Afgelopen seizoen had PEC Zwolle veel moeite met ADO Den Haag. In de thuiswedstrijd werd met 2-3 verloren en drie maanden later werd ook in Den Haag een nederlaag geleden door de Blauwvingers. In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag kwam PEC Zwolle via Thomas Lam en Clint Leemans tweemaal op voorsprong, maar gaf het de voorsprong net zo vaak uit handen. Door een goal van Nick Kuipers won ADO Den Haag uiteindelijk in de Overijsselse hoofdstad.


Totale balans

De totale balans is echter in het voordeel van PEC Zwolle. Van de 15 confrontaties op het hoogste voetbalniveau in Zwolle, wisten de Blauwvingers negen keer te winnen, vier keer werd het gelijk en twee keer reed ADO met drie punten in de bus terug naar het westen.


Droogte

ADO Den Haag kwam de laatste drie wedstrijden niet tot scoren in de Eredivisie. Datzelfde geldt voor PEC Zwolle, daar de doelpuntenproductie na de 6-2 overwinning op RKC Waalwijk ook gestokt is.


Grootste zege in Eredivisie

De supporters van PEC Zwolle zullen met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd tussen de Blauwvingers en ADO Den Haag in oktober 2013. De Zwollenaren versloegen destijds ADO Den Haag met 6-1 en die wedstrijd staat nog altijd te boek als de grootste zege van PEC Zwolle in de Eredivisie. Mustafa Saymak, die deze zomer terugkeerde in Zwolle, scoorde tweemaal en gaf een assist op de scorende Giovanni Hiwat. Aaron Meijers, Tommie Beugelsdijk en Michiel Kramer stonden die wedstrijd bij ADO Den Haag in de basis en staan momenteel ook onder contract bij de Residentieclub.


Terug op het oude nest

Bij ADO Den Haag komt PEC Zwolle twee oud-spelers van de club tegen: Tomáš Necid en Aleksandar Bjelica. Eerstgenoemde kwam bij PEC Zwolle tot veertien doelpunten in 33 wedstrijden. Bij ADO Den Haag staat de teller ook op veertien doelpunten voor de spits uit Tsjechië. Bjelica kwam in januari 2015 transfervrij naar PEC Zwolle, maar een doorbraak bleef uit. Hij verkaste uiteindelijk naar Helmond Sport. Via KV Mechelen en KV Oostende kwam de verdediger uiteindelijk bij het Poolse Korona Kielce terecht, dat hem op dit moment heeft uitgeleend aan ADO Den Haag.


Van Duinen

Voor Mike van Duinen is de wedstrijd tegen ADO Den Haag een speciale. De aanvaller, die niet in actie zal komen door een blessure, doorliep de gehele jeugdopleiding van de groengelen. Ook brak Van Duinen, geboren en getogen in Den Haag, als speler van ADO Den Haag door in de Eredivisie. Uiteindelijk speelde de aanvaller 123 wedstrijden in het shirt van ADO Den Haag en scoorde hierin dertigmaal. Hiermee staat Van Duinen nog altijd in de top-vijf spelers die het meest scoorden voor de club in de gehele historie.


Saymak

PEC Zwolle-middenvelder Mustafa Saymak beleeft goede herinneringen aan wedstrijden tegen ADO Den Haag. In zeven duels wist hij vier keer te scoren en zes van die zeven wedstrijden wist hij winnend af te sluiten.


Kaartverkoop PEC Zwolle - ADO Den Haag

Zondag speelt PEC Zwolle in speelronde 10 thuis tegen ADO Den Haag. Klik hier om online een kaartje te kopen. Voor deze wedstrijd geldt vrije verkoop, je hebt geen seizoenkaart of clubcard nodig om (extra) tickets aan te schaffen. Ook kan je zondag vanaf 10.45 uur terecht bij de stadionkassa's aan de noordzijde van de thuishaven. Hier kan je vier kaartjes per persoon kopen op basis van jouw seizoenkaart, clubcard of legitimatiebewijs regio Zwolle.