Lumen Hotel & Events: dé gastheer van Regio Zwolle

Lumen Hotel & Events: dé gastheer van Regio Zwolle

Vrijdag 20 november is het de Dag van de Ondernemer. Daarom maakt de club een rondje langs de velden bij een aantal van de vele mooie MKB-bedrijven die onze businessclub rijk is. Ondernemers die zowel lid zijn van onze businessclub en als maatschappelijk partner verbonden zijn aan ons maatschappelijke hart Regio Zwolle United. In deze editie ‘goeie buur’ Chris Lindeboom, directeur Lumen Hotel & Events.

Hotel Lumen 

Opgericht: 15 april 2011 

Aantal werknemers: 45 FTE 

Locatie: MAC³PARK stadion - Zwolle 

Website: www.lumenzwolle.nl  

 

Van banketbakkerszoon tot het Okura Hotel in Amsterdam 

,,Ik ben geboren en getogen in dé winkelstraat van Zwolle, de Diezerstraat, waar mijn ouders Patisserie & Chocolaterie Lindeboom hadden. De enige goede banketbakker die nog in Zwolle zit”, glimlacht Lindeboom. Na zijn jeugd heeft Lindeboom de Hogere Hotelschool gevolgd in Maastricht en na een aantal omzwervingen kwam hij terecht in de hoofdstad. ,,Na mijn opleiding heb ik 20 jaar gewerkt in Hotel Okura Amsterdam. Daar heb ik ontzettend veel geleerd en ben ik uiteindelijk opgeklommen tot adjunct-directeur”. In 2007 ging een lang gekoesterde wens in vervulling en kon ik samen met Patrick Bruins (huidig financieel directeur Lumen Hotel & Events) twee hotels overnemen in het westen van het land – het startmoment als zelfstandig ondernemer.” 

 

De oorsprong van Hotel Lumen 

,,In 2009 las ik in een horeca-vakblad de plannen over een nieuw multifunctioneel voetbalstadion in mijn geboortestad Zwolle. Toen heb ik contact gezocht met de  projectontwikkelaar om te melden dat Patrick en ik wel interesse hadden in de hotelexploitatie en vervolgens is het balletje gaan rollen”, aldus de geboren Zwollenaar. 

 

Het lukte de heren om de ruimte aan de zuidkant van het stadion te bemachtigen. ,,Er was toen nog helemaal niets. Het was een pittige uitdaging, ook omdat er in het stadion meerdere partijen actief waren en dat vergde de nodige afstemming. Alle betrokkenen van de bouw zaten wekelijks om tafel om de plannen en vorderingen te bespreken. De bouw verliep voorspoedig waardoor wij uiteindelijk in 2011 de deuren konden openen voor hotelgasten. Een prachtig moment omdat ik als geboren Zwollenaar graag actief wilde zijn in ‘mijn stad’.” 

 

Meer dan een hotel 

Eind 2012 vertrok het toenmalige cateringbedrijf uit het stadion. ,,Dit was een mooie kans voor ons om hier op in te springen en dat lukte in samenwerking met PEC Zwolle en met een oud-directeur van de IJsselhalen. Maar na drie jaar kwamen we allemaal tot de conclusie dat het stadion het beste af was met één horecabedrijf. Vanuit die gedachte zijn we in gesprek gegaan met PEC Zwolle en is het gelukt de ‘totale’ horeca in het stadion te mogen faciliteren. Hierbij behoren het Event Center, het Bluefinger restaurant en alle horecapunten rondom een thuiswedstrijd van PEC Zwolle, zowel de hoofdtribune als de verkooppunten in de omloop. Een prachtige nieuwe uitdaging in een uniek concept. We kijken zeer positief terug op deze beslissing.” 

 

Maatsschappelijk betrokken in Regio Zwolle 

Lindeboom wil graag in Zwolle actief zijn, omdat hij onder andere zag dat er ontzettend veel potentieel lag in de regio: ,,Het is mooi dat Regio Zwolle op meerdere gebieden groeit. Economische bedrijvigheid zorgt ervoor dat mensen bij elkaar komen voor een ontmoeting, overleg en overnachting. Een hotel speelt hierin een onmisbare rol en wij nemen graag deze rol van goede gastheer op ons. Door een inspirerende plek te bieden waar men graag samenkomt, kunnen wij bijdragen aan het versterken van de regio. De regio Zwolle timmert hard aan de weg en stevent af op de positie als 4e economische regio van Nederland. Dat vind ik als Zwollenaar natuurlijk geweldig.” 

 

Ook in de coronacrisis heeft Lumen Hotel & Events haar beste beentje voor gezet: ,,Medio april dit jaar stroomden vele annuleringen binnen vanwege de corona-maatregelen. Natuurlijk was het moeilijk, maar ook in deze tijd hebben we meerdere doelgroepen kunnen helpen. Zoals het IC-personeel van Isala die bij ons kosteloos konden overnachten. Daarnaast verzorgden we de avondmaaltijden en slaapplekken voor daklozen die niet meer terecht konden bij daklozenopvang De Herberg. We vinden het belangrijk ook op een maatschappelijke manier actief te zijn in Regio Zwolle”, aldus Lindeboom. 

Lumen Hotel & Events is vanzelfsprekend verbonden met PEC Zwolle vanwege de ligging in het stadion, maar het hotel met 125 kamers is ook partner van de maatschappelijke tak van de club: ,,Je wil goed doen voor je omgeving en dan is Regio Zwolle United prachtig instrument. Zij zijn toch wel de sfeerbepalers in zowel de stad als regio. Op deze manier kunnen we ook bijdragen aan mooie maatschappelijke- en economische activiteiten”, besluit Lindeboom.


Foto's: Theo Smits

Eredivisie partners