Loodzware oefensessie

Loodzware oefensessie

Woensdag stond er een lange en loodzware ochtendtraining voor de selectie op het programma. Een half uur van tevoren stonden veel selectiespelers al op het veld om de spieren op eigen initiatief wat losser te maken en alvast een balletje met elkaar te trappen.

Om half elf ging het plenaire gedeelte van de training van start. Fysiektrainers Jacco van Olst en Jan Borghuis namen de spelers onder handen met een zeer uitgebreide warming-up. Na verloop van tijd kwam daar de bal bij in het spel en ontstonden er de nodige afwerkvormen op de kleine doeltjes. Vooral de groep met Lennart Thy, Dean Huiberts, Reza Ghoochannejhad, Vito van Crooij en Etienne Reijnen wist nagenoeg alle ballen tegen het net aan te werken. Een prestatie van formaat, gezien de lastige hoek waaruit dit vaak moest gebeuren. In het vervolg van de training werd de selectie opgesplitst in drie groepen. Twee groepen namen het tegen elkaar op in een groot partijspel en de andere groep ging aan de slag met verschillende core- en stabiliteitsoefeningen. Tijdens deze oefeningen werd het uiterste van de spelers gevraagd, wat zorgden voor enkele bijzondere grimassen en oer brullen. Na ruim twee uur zat de training erop, toch bleef een grote groep spelers nog op het veld om zelf nog wat af te werken en een rondo te spelen.


Na een welverdiende douche en lunch, volgde woensdagmiddag een vrij programma. De grootste groep spelers koos ervoor deze tijd te benutten om het eigen lichaam rust te gunnen. Zeker met het oog op de twee trainingen van donderdag, geen overbodige luxe. Er werd extra verzorging geboden en spelers doken in grote getalen de sauna en spa in. Een kleine groep ging op pad om langs de Spaanse kust een kop koffie of thee te drinken. Ook stapte een enkeling de golfbaan op om een balletje te slaan. Aan het einde van de middag was iedereen weer in het hotel aanwezig voor het diner en om later op de avond zich te laten gelden tijdens de derde teambijeenkomst.


Ook werd woensdag bekendgemaakt dat jeugdspelers Gabi Caschili en Samir Lagsir overkomen vanuit Nederland. De twee 16-jarige jeugdinternationals trainen vanaf donderdag met de selectie mee. Een beloning voor hun ontwikkeling en een aanvulling van de selectie met het oog op de twee oefenduels vrijdag.


Socials

Niets missen van het trainingskamp en de oefenwedstrijden? Volg PEC Zwolle online! Via InstagramFacebook en Twitter word je op de hoogte gehouden over alle ontwikkelingen in Mijas.

Eredivisie partners