Joran Pot klaar voor nieuw seizoen

Joran Pot klaar voor nieuw seizoen

PEC Zwolle Vrouwen maakt zich op voor een nieuw seizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Voor trainer Joran Pot wordt het zijn derde jaargang als oefenmeester van de Blauwvingers. Hij kijkt uit naar de campagne van 2021/2022 met op dit moment het jongste team ooit in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

,,Ik heb er veel zin in. Eigenlijk had ik dat al voor de eerste training’’, aldus Pot tijdens de voorbereiding, waarin onder meer het Duitse Arminia Bielefeld met 2-4 werd verslagen. ,,De frisheid en energie is volop te zien bij de speelsters. Dat voel je dan als trainer zelf ook. Het is fijn dat we met elkaar kunnen toewerken naar de eerste competitiewedstrijd tegen PSV Vrouwen.

 

Competitieopzet

De competitieopzet van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is sinds deze zomer anders dan in voorgaande jaren. Vanaf nu speelt iedereen drie keer tegen elkaar in het seizoen en de play-offs zijn afgeschaft. Pot is blij met die verandering. ,,Dit is veel leuker dan voorheen. Als je niet bij de eerste vier zat, dan speelde je in de laatste maanden van het seizoen niet meer tegen de topclubs. Dan valt voor je gevoel een stukje uitdaging weg. Terwijl ik wel denk dat we de uitdaging tegen de topploegen aankunnen. We gaan echt niet altijd winnen van een Ajax, PSV of FC Twente, maar we kunnen het ze wel moeilijk maken en dat hebben we afgelopen seizoen laten zien.’’

 

Veranderingen

Er zijn deze zomer wat wijzigingen in de selectie van de Blauwvingers. Pot zag maar liefst elf speelsters vertrekken. Licia Darnoud werd overgenomen van FC Twente Vrouwen, maar de selectie is zeker wat uitgedund. ,,Vanwege de situatie met het coronavirus hadden we vorig seizoen een wat grotere groep. Toen hadden we structureel meer dan twintig speelsters op het veld staan. Nu keren we weer terug naar de basis met ongeveer twee keepsters en zestien veldspeelsters. Het kan echter ook wel eens zijn dat we met meer dan die genoemde achttien speelsters trainen. We blijven talenten van Jong PEC Zwolle Vrouwen kansen geven. Zij kunnen op trainingen rustig wennen aan het niveau."

 

Een belangrijke wijziging bij PEC Zwolle Vrouwen is het tijdstip van trainen. De selectie staat nu in de ochtend op het trainingsveld en niet meer aan het einde van de middag. Pot vindt dat fijn. ,,Zo kunnen we met elkaar fris beginnen aan de training. Daarna hebben speelsters de mogelijkheid om de rest van de dag in te delen zoals zij dat willen. Als je aan het einde van de middag traint, ben je als speelster vaak al wat vermoeid door werk of studie. Dat hebben we nu dus niet meer.”

 

Vooruit kijken

Met de competitie voor de deur is het altijd de vraag wat de verwachtingen zijn. Pot wil zich niet specifiek op één positie richten, maar hij is wel duidelijk in wat hij wil zien van zijn ploeg. ,,Wij willen onze manier van spelen laten zien. En dan is het zaak om de strijd aan te gaan met alle andere ploegen in de competitie. Ik denk dat er leuke wedstrijden in het verschiet liggen, wanneer we ons eigen spel gaan spelen en bereid zijn om voor elkaar te werken. Dan ben ik ervan overtuigd dat we ons gaan belonen met mooie resultaten”, besluit de oefenmeester.

 

Op vrijdag 27 augustus stapt de selectie in de spelersbus naar Eindhoven voor de seizoenouverture. Op De Herdgang is de nummer 2 van vorig seizoen en tevens bekerwinnaar PSV Vrouwen de tegenstander.