Nipte maar verdiende zege Jong PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle heeft maandagmiddag in Diessen, net onder Tilburg, de competitiewedstrijd tegen Jong Willem II met 0-1 gewonnen. Zian Flemming was de matchwinner in het team van trainer/coach Mark Looms, door twintig minuten voor tijd een strafschop te versieren én te benutten.

De openingsfase ging voorbij zonder dat beide ploegen gevaar stichtten. Daarna kreeg PEC Zwolle de eerste mogelijkheid. Thomas van den Belt werd weggestuurd, maar schoot de bal tegen het lichaam van de uit zijn doel gekomen Michael Woud aan. Ook de tweede mogelijkheid was voor Van den Belt, die ditmaal door Dico Koppers de diepte in werd gestuurd. Het schoot bleek echter een simpele prooi voor Woud. Een als voorzet bedoelde bal van Hierna waren de Tilburgers aan zet. Een als voorzet bedoelde bal van Justin Vandermeulen viel na een kwart wedstrijd bijna binnen. Dean Bouzanis ging onder de bal door, maar had het geluk dat deze tegen de paal eindigde en gunstig terug stuiterde, waardoor een rebound er ook niet in bleek te zitten.

Zwolle zette hier nog twee kansen tegenover. Een slim genomen vrije trap van Clint Leemans kon door keeper Woud nog maar net uit de korte hoek worden gehouden en Van den Belt zag een inzet in de handen van de sluitpost eindigen.

Zian Flemming kreeg na een minuut of tien de mogelijkheid Zwolle op voorsprong te schieten, maar kreeg de bal niet langs Woud. Dat de doelman ruim buiten zijn strafschopgebied hands maakte, ontging arbiter Freek van Herk. Ruim twintig minuten voor tijd kon Zwolle dan tóch juichen. Flemming werd bij een hoekschop met twee armen vastgepakt en ging onderuit. De toegekende strafschop schoot de aanvaller zelf binnen: 0-1. In de fase na de goal zette Jong PEC Zwolle aan en was het via Rick Dekker zelfs in de buurt van een tweede doelpunt, maar de paal stond dat in de weg. Atakan Akkaynak kreeg nog een prima mogelijkheid voor de Tricolores, maar schoot via een Zwols been rakelings over. De Zwolse defensie, waarin met name Marc-Olivier Doué, Yuta Nakayama en Dico Koppers een ijzersterke indruk maakten, oogde ook in de slotfase van het duel uiterst solide. Bovendien bleek de thuisploeg, waar twee spelers vanwege het al bereikte aantal van drie wissels met kramp het duel uit moesten zingen, niet bij machte om de Blauwvingers nog pijn te doen.

Jong Willem II – Jong PEC Zwolle: 0-1 (0-0).