Effectief Jong PEC Zwolle wint opnieuw

Effectief Jong PEC Zwolle wint opnieuw

Opnieuw heeft Jong PEC Zwolle een overwinning geboekt. In een duel waarin het zelf nauwelijks kansen kreeg en tegenstander Jong N.E.C. Nijmegen voortdurend balbezit had, bleek het team van trainer/coach Mark Looms veel effectiever: 3-0.

Voor Gustavo Hamer kwam er al na zeven minuten een einde aan de wedstrijd, toen de middenvelder zelf een sliding inzette en zich daarbij blesseerde. De onfortuinlijke Hamer werd vervangen door Maxim van der Meer. In de eerste helft, die niet bol stond van de kansen, scoorde Jong PEC Zwolle na een half uur ietwat tegen de verhouding in de openingstreffer. Alessandro Tripaldelli wist de bal uit een corner met het hoofd in het doel te werken: 1-0. Ondanks veel balbezit van de bezoekers uit Nijmegen, wist Diederik Boer middels het nodige coachwerk zijn doel schoon te houden.


Na de thee was het Jong PEC Zwolle dat de eerste kans direct verzilverde. Van der Meer zette Tripaldelli vrij voor doelman Arjan Ardts, waarna de Italiaan uiterst koel de 2-0 maakte. De bezoekers probeerden snel het gat te dichten, maar Boer wist met de vingertoppen een schot van Morad El Haddouti tot hoekschop te verwerken en zag een vrije trap van Brian Campman naast gaan. Na een uur was Boer wederom belangrijk. Ditmaal werd een schot van Ole Romeny onschadelijk gemaakt.


Ook in het restant van de wedstrijd bleef Jong N.E.C. Nijmegen het meest dreigend, werd het doel van de Blauwvingers regelmatig onder vuur genomen, maar zonder resultaat. In de slotfase was het zelfs de thuisploeg dat voor de derde keer tot scoren kwam. Uit een strafschop bepaalde Van der Meer de stand op 3-0, waardoor Jong PEC Zwolle opnieuw een overwinning kon bijschrijven.


Jong PEC Zwolle – Jong N.E.C. Nijmegen: 3-0 (1-0).

Toeschouwers: 140

Scheidsrechter: Rozendal

Gele kaarten: De Bert (Jong PEC Zwolle) en Jansen (Jong N.E.C. Nijmegen)


Opstellingen:

Jong PEC Zwolle: Boer, Bajselmani, De Bert, Lachman, Ligeon, Hamer (8. Van der Meer), Van den Belt, Reijnders, Elbers (46. Kaptein), Genreau (78. Beukhof) en Tripaldelli.


Jong N.E.C. Nijmegen: Opstelling Jong N.E.C. Nijmegen: Ardts, Hoogveld, Romeny, Jansen, Buwalda, Sabak, Smulder (82. Duijvestijn), Spierings, Campman, El Haddouti en Ndayishimiye (66. Van Zundert).


Scoreverloop:

32. Tripaldelli 1-0

48. Tripaldelli 2-0

83. Van der Meer 3-0


Eredivisie partners