Jong PEC Zwolle zegeviert

Jong PEC Zwolle heeft maandagmiddag tegen de beloftenploeg van Heracles Almelo een zege geboekt in de kampioenspoule van de reservecompetitie: 1-0.

In de eerste helft speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af. De enige grote kans voor Jong PEC Zwolle was voor Jarni Koorman. De aanvaller schoot echter rakelings langs de goal van Michael Brouwer.

Na rust speelde het duel zich in een hoger tempo af en waren er kansen over en weer. Vlak voor het uur verstreek kwam Jong PEC Zwolle op voorsprong in het eigen MAC3PARK stadion. Na een individuele actie schoot Vito van Crooij de bal binnen. Heracles Almelo was via Teun Bijleveld nog dichtbij de gelijkmaker, maar PEC Zwolle-doelman Xavier Mous redde formidabel. Ook een inzet van Dabney Dos Santos werd knap gekeerd door de goalie, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Aan de andere kant probeerden Dennis Johnsen en Van Crooij het, maar doelman Brouwer had net als collega Mous een paar knappe reddingen in huis.

Door de zege staat Jong PEC Zwolle na vier wedstrijden op acht punten en is het nog altijd ongeslagen. Volgende week gaan de Blauwvingers op bezoek bij Jong Roda JC Kerkrade, de huidige koploper. De wedstrijd in Limburg begint om 18.30 uur.

Jong PEC Zwolle - Jong Heracles Almelo: 1-0 (0-0).