Jong PEC Zwolle zegeviert tegen Doetinchemmers

In eigen huis heeft Jong PEC Zwolle maandagavond de tweede zege van de competitie geboekt. Het team van trainer/coach Mark Looms was met 4-2 de baas over Jong De Graafschap.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de Gelderse ploeg. Doelman Diederik Boer wist al coachend de problemen voor zijn doel te voorkomen en zag zijn ploeg uit de eerste de beste aanval scoren. Steff Kaptein gaf voor op Rogier Benschop, die de bal in één keer op doel schoot en daarmee Jordy Rondeel klopte. Nog geen vier minuten later was het alweer raak. Opnieuw kwam het gevaar over de rechterflank. Ditmaal gaf Ruben Ligeon voor en maakte Gianluca Scamacca er met een omhaal 2-0 van. De voorsprong werd niet verder uitgebouwd, maar ook Jong De Graafschap wist niet echt gevaarlijk meer voor de dag te komen. Toch kwam het vijf minuten voor rust terug tot 2-1. Een strafschop werd door Stef Nijland verzilverd.

Na rust zette diezelfde Nijland de stand op 2-2. Waar Boer met de voeten een doelpoging van de Doetinchemmers nog onschadelijk wist te maken, had de sluitpost geen antwoord op de afvallende bal, die door Nijland van buiten het strafschopgebied op doel werd geschoten. Toch namen de Blauwvingers opnieuw de voorsprong. Eliano Reijnders drukte bij de tweede paal af en was, net als Clint Leemans, even later nog dichtbij een grotere voorsprong.

Die goal viel uiteindelijk tóch nog. Waar Jong De Graafschap in blessuretijd de gelijkmaker probeerde te forceren, schoot Giovanni Hiwat in de tegenstoot de 4-2 binnen.

Jong PEC Zwolle-Jong De Graafschap: 4-2 (2-1).