Belangrijke zege voor Jong PEC Zwolle

Belangrijke zege voor Jong PEC Zwolle

Maandagavond heeft Jong PEC Zwolle hele goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie in de kampioenspoule van de beloftencompetitie. In eigen huis werd afgerekend met concurrent Jong Heracles Almelo: 3-1.

Het eerste bedrijf was qua spelbeeld in het voordeel van de Almeloërs, maar toch stond er halverwege een 2-0 voorsprong op het scorebord voor Jong PEC Zwolle. Waar de bezoekers via Silvester van der Water (schot naast), Joey Konings (kopbal over) en Stephen Sama (afstandsschot over) de kansen op de openingstreffer lieten liggen, bleek Zwolle een stuk effectiever. Het eerste schot op doel na een half uur bleek genoeg voor de 1-0. Stanley Elbers zag dat zijn op het oog houdbare schot doelman Michael Brouwer te machtig leeg. Elbers kreeg niet veel later na een heerlijke steekpass van Clint Leemans de kans op de 2-0, maar ditmaal had Brouwer wel een antwoord op diens schot. Toch stond het niet veel later alsnog 2-0. Leemans krulde een vrije trap prachtig raak.


In de tweede helft besliste Destan Bajselmani het duel door na een prima solo de bal in de bovenhoek te knallen. Die klap kwam Jong Heracles Almelo niet meer te boven, al wist het via Joey Konings die bij de tweede paal kon afdrukken, nog wel terug te komen tot 3-1. Door de zege doet Jong PEC Zwolle goede zaken in de strijd om de koppositie. De komende weken zal blijken of de Blauwvingers ook mee blijven doen om de eerste plaats.


Jong PEC Zwolle - Jong Heracles Almelo: 3-1 (2-0).

Toeschouwers: 120

Scheidsrechter: Teuben

Gele kaarten: -


Opstellingen:

Jong PEC Zwolle: Bouzanis, Bajselmani, Doué, Nakayama (77. De Bert), Koppers, Van den Belt (90+2. Koorman), Leemans, Dekker, Elbers, Flemming en Reijnders (61. Kaptein).


Jong Heracles Almelo: Brouwer, Droste, Sama (58. Roossien), Knoester, Hardeveld, Van Nieff, Van de Berg, Duarte, Van der Water, Konings en Erkilinc.


Scoreverloop

31. Elbers 1-0

37. Leemans 2-0

66. Bajselmani 3-0

72. Konings 3-1