Jong PEC Zwolle swingt bij competitiestart

Het seizoen is voor Jong PEC Zwolle goed begonnen. Trainer/coach Mark Looms zag zijn team al binnen vijf minuten met 2-0 aan de leiding gaan tegen Jong De Graafschap. Die voorsprong kwam op een fase vlak voor rust na, niet meer in gevaar. Na de thee werd de score nog eens verdubbeld: 4-0.

Effectief

Jong PEC Zwolle schoot in het MAC3PARK stadion werkelijk uit de startblokken, want al in de tweede minuut was het raak. Jarno Westerman wist aan de rechterkant van het veld een gat te trekken, nam de bal perfect mee, maar stuitte na een lange rush op de vuisten van doelman Nick van den Dam. De rebound was echter aan Jarni Koorman besteed, die goed was meegelopen en gecontroleerd afdrukte: 1-0. De tweede kans van de Zwolse ploeg diende zich twee minuten later aan. Dit keer ontsnapte Destan Bajselmani op links. De vleugelspeler omspeelde de keeper en wist de bal praktisch vanaf de achterlijn nog in het lege doel te curven. Koorman en Bajselmani kregen ieder nog een flinke kans, terwijl de eerste tien minuten nog moesten verstrijken. Hierna probeerden de bezoekers het heft in handen te nemen, maar gevaarlijk werden zij zelden.

Sterk duo

Darryl Lachman en Sam Kersten, het centrale duo achterin, wisten de meeste aanvallen vakkundig af te stoppen. Via Marc-Olivier Doué diende de volgende kans zich alweer aan, maar nu was Van den Dam op zijn hoede. Jong De Graafschap kwam in het restant van de eerste helft toch nog drie keer in de buurt van het doel van Michael Zetterer. De eerste keer na een foute inspeelpass van Thomas van den Belt. Zetterer, geholpen door Kersten, hield Hamza Abkadri echter van scoren af. Ook een hard schot van Matthijs van Nispen werd gekeerd door de sluitpost. De beste mogelijkheid was nog voor Harry Bakker, die wel om Zetterer wist te geraken, maar vervolgens te ver naar buiten was gedrongen om de bal nog tussen de palen te kunnen krijgen.

Smaakmaker Landu

In de tweede helft lag het tempo lager, maar was Jong PEC Zwolle wederom de ploeg die de controle over de wedstrijd had. Toch duurde het bijna een kwartier voordat er een kans te noteren viel. Koorman liep zichzelf op randje buitenspel vrij en kreeg de bal perfect in de voeten aangespeeld. Oog in oog met Van den Dam schoot de maker van de 1-0 echter vol tegen de doelman aan. Tien minuten later was het wél bingo. Invaller Chardi Landu stond pas drie minuten in het veld toen hij na een hoekschop de bal voor zijn voeten kreeg en doelgericht uithaalde: 3-0. Diezelfde Landu stond ook aan de basis van de 4-0. Na een prachtige dribbel waarbij twee Doetinchemmers werden uitgespeeld, werd de aanvaller naar de grond gewerkt. Uit de toegekende strafschop zorgde Koorman voor de vierde treffer van de avond. Een derde treffer voor hem leek ook nog in de maak, maar uit een hoekschop schoot uitblinker Koorman de bal tegen de lat. Jong De Graafschap kwam nog één keer tot een doelrijke kans, maar Zetterer hield ook Joey Lieshout één op één van scoren af.

Volgende week maandag, 19 augustus, wordt de tweede competitiewedstrijd gespeeld. In Deventer is dan Jong Go Ahead Eagles om 18.30 uur de opponent.

Jong PEC Zwolle – Jong De Graafschap: 4-0 (2-0).