Punt voor Jong PEC Zwolle bij start competitie

Jong PEC Zwolle is de competitie begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Jong Heracles Almelo. In het MAC3PARK stadion had het voor rust het beste van het spel, maar in de tweede helft gold dat voor de tegenstander. Rick Dekker speelde een uur mee en was verantwoordelijk voor de Zwolse treffer.

Jong PEC Zwolle kreeg al vroeg een 1-0 voorsprong in de schoot geworpen. Keeper Michael Brouwer dacht met een korte uittrap snel op te bouwen, maar teamgenoot Alexander Merkel liet zich de bal afsnoepen door Rick Dekker, die niet twijfelde en de fout genadeloos afstrafte. Jong PEC Zwolle voetbalde makkelijker en zag de bezoekers uit Twente nauwelijks gevaarlijk worden. Doelman Mike Hauptmeijer werd dan ook niet getest. Stanley Elbers kreeg na een half uur de kans om de voorsprong te vergroten. Na een combinatie tussen Rogier Benschop en Terell Ondaan, kon Elbers afdrukken, maar de aanvaller schoot hard over het doel van Brouwer.

De tweede helft begon beter voor de Almeloërs. Tim van de Berg was met een schot in het zijnet dichtbij de gelijkmaker en ook Vincent Vermeij kreeg een opgelegde kans. De spits schoot via Destan Bajselmani op de buitenkant van de paal. Elbers (in de rust) en Dekker (na een uur voetballen) waren toen al gewisseld. Jarni Koorman onderscheidde zich, door een rush van Lennart Czyborra met een tackle op de bal een halt toe te roepen. Een kwartier voor tijd kreeg Jong PEC Zwolle weer een kans. Na een prachtige steekpass van Fabian Beukhof, zette Ruben Ligeon Bajselmani vrij, maar de verdediger stuitte op Brouwer. Aan de overkant verzuimde Sylvester van der Water te scoren. Zijn schot ging rakelings voorlangs het doel van Hauptmeijer.

Vlak voor tijd kwam Jong Heracles Almelo via een rake kopbal van Stephen Sama alsnog op gelijke hoogte. In de blessuretijd was het aan beide kanten open huis achterin en vielen er nog wat kansen te noteren. De grootste twee mogelijkheden waren voor de gasten. Het was Hauptmeijer die met een zeer belangrijke redding op een schot van Reuven Niemeijer in de allerlaatste seconde het punt veiligstelde.

Jong PEC Zwolle – Jong Heracles Almelo 1-1 (1-0).