Jong PEC Zwolle remiseert op bezoek in Deventer

Jong PEC Zwolle heeft maandagavond met 1-1 gelijkgespeeld. Op bezoek bij Jong Go Ahead Eagles werd na rust een 1-0 achterstand weggepoetst. Waar de Zwollenaren in de eerste helft er moeilijk aan te pas kwamen, was de tweede helft meer in evenwicht, al kreeg de thuisploeg in de slotfase nog de beste kansen op de winst.

Pas na een kwartier in de uiterst rommelige openingsfase kon de eerste kans worden genoteerd. Maarten Pouwels schoot de bal van net buiten het strafschopgebied buiten het bereik van Dean Bouzanis op de lat. Een minuut later waren de Deventenaren wederom dichtbij via Pieter Langedijk, maar zijn inzet ging naast. De voorsprong voor de thuisploeg kwam alsnog, toen halverwege de eerste helft Julius Bliek bij de eerste paal een vrije trap tot doelpunt promoveerde: 1-0. Vooral aanvallend kon Jong PEC Zwolle maar moeilijk een vuist maken. Toch kreeg het via Maxim van der Meer de kans om langszij te komen, maar de aanvaller zag tot tweemaal toe een schot gekraakt worden. Steff Kaptein wist even later zijn uithaal niet voldoende kracht mee te geven om het doelman Mark Spenkelink echt moeilijk te maken.

Ook de eerste kans na rust was voor Jong Go Ahead Eagles. Langedijk schoot van dichtbij over na een vlotte aanval van de Deventer ploeg. Waar de gastheren voor rust de lat raakten, werd na een krap uur spelen ook de paal geraakt. Ditmaal was Giovanni Büttner dichtbij succes. Giovanni Hiwat probeerde het na een uur van afstand, maar zag Sprenkelink redding brengen. Dertien minuten voor tijd kwam Jong PEC Zwolle dan toch langszij. Het was Maxim van der Meer die uit de kluts doel troef en de 1-1 op het scorebord zette. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord, al was Langedijk met een vrije trap in de voorlaatste minuut nog dichtbij de winnende voor Jong Go Ahead Eagles.

Jong Go Ahead Eagles-Jong PEC Zwolle 1-1 (1-0).