Jong PEC Zwolle aan de hand van Van den Belt naar zege in Sittard

Jong PEC Zwolle aan de hand van Van den Belt naar zege in Sittard

Jong PEC Zwolle heeft maandagavond ook de tweede competitiewedstrijd in de kampioenspoule voor beloftenteams gewonnen. Op bezoek in Sittard was de ploeg van trainer/coach Mark Looms met 0-2 te sterk voor de Limburgers.

Jong PEC Zwolle begon gretig aan het duel met de Limburgers. Thomas van den Belt loste het eerste schot op doel, waarna ook Gustavo Hamer met een afstandsschot keeper Aykut Özer testte. De grootste kans was echter voor Yuta Nakayama. De verdediger kopte een vrije trap hard in, maar zag een Fortuna-speler op de doellijn redding brengen. De 0-1 kon niet lang niet op zich laten wachten en viel dan ook na een minuut of twintig. Doelman Özer verkeek zich op een hoge bal en moest dit corrigeren met een overtreding op Thomas van den Belt. Gustavo Hamer maakte vervolgens vanaf de strafschopstip de 0-1. De Zwollenaren bleven doorgaan met aanvallen en dat resulteerde in kansen voor Sepp van den Berg en nog eens Hamer. Lars Miedema kreeg na een half uur de ultieme kans om de tweede goal te maken, maar strafte een fout in de Sittardse opbouw niet af, doordat de speler struikelde. Ook Van den Belt wist niet tot scoren te komen, nadat Hamer een vrije trap perfect voor het doel slingerde.


In het tweede bedrijf probeerde Jong PEC Zwolle om snel op een veiligere marge te geraken. Miedema was met een lepe boogbal al vrij snel in de buurt van een tweede treffer, maar mikte net te hoog. Denis Genreau was de volgende speler die het doel onder vuur nam, maar in plaats van rustig binnen te schuiven joeg de speler de bal huizenhoog over. Naar mate het duel vorderde begon ook Jong Fortuna Sittard aan te dringen. Dit resulteerde in een gevaarlijk ogende vrije trap van Nassim El Ablak en een solo van verdediger Sander Rau, die de bal in het zijnet schoot. Hierna waren de Zwollenaren weer aan zet. Hamer leek de tweede treffer dan eindelijk te maken, maar bleek ook veel te wild in de afronding.


Pas vijf minuten voor tijd maakte Jong PEC Zwolle aan alle onzekerheid een einde door de 0-2 te scoren. Hier zorgde uitblinker Thomas van den Belt voor, door rustig af te drukken. De middenvelder bepaalde zo de eindstand op 0-2.


Jong Fortuna Sittard – Jong PEC Zwolle: 0-2 (0-1).

Toeschouwers: 110

Scheidsrechter: Midden

Gele kaarten: Özer, El Ablak (Jong Fortuna Sittard), Hamer (Jong PEC Zwolle)


Opstellingen:

Jong Fortuna Sittard: Özer, Langenveld, Dembélé, Rau, Ghislain, Houkes, Breukers, Ioannidis, El Ablak, Kurnaz en Zeka.


Jong PEC Zwolle: Bouzanis, Bajselmani, Van den Berg, Doué, Nakayama (46. De Bert), Van den Belt (87. Koorman), Hamer, Dekker, Genreau, Miedema en Reijnders (56. Kaptein).


Scoreverloop:

19. Hamer 0-1 (pen.)

85. Van den Belt 0-2

Eredivisie partners