Jong PEC Zwolle verliest nipt in Heerenveen

Jong PEC Zwolle heeft maandagavond de uitwedstrijd bij Jong sc Heerenveen verloren. Op sportpark Skoaterwâld verschenen twee sterke teams met aan beide kanten veel selectiespelers aan de aftrap. Door treffers van Mitchell van Bergen, Ouasim Bouy en Nicolai Naess eindigde het competitieduel in 2-1.

Beide ploegen ontliepen elkaar nauwelijks in de eerste helft. Jong PEC Zwolle kreeg via Alessandro Tripaldelli de kans om de score te openen, maar de mee naar voren geschoven linksback roeide de bal wild over het doel van Filip Bednarek. De gastheren waren via Jizz Hornkamp dichtbij, die een zelf verdiende vrije trap na een misverstand tussen Dean Bouzanis en Ouasim Bouy, gestopt zag worden door de Australische keeper. Twee minuten voor rust nam Jong sc Heerenveen dan toch de leiding. Hornkamp stond aan de basis van een mooie aanval over rechts. De spits legde de bal met de borst klaar voor Marco Rojas, die op zijn beurt de vrijstaande Mitchell van Bergen vond: 1-0.

Met een kopbal van Zian Flemming (rakelings over) en een prachtige uithaal van Ouasim Bouy (naast) gaf Jong PEC Zwolle een duidelijk signaal af. Het ging vol op jacht naar de gelijkmaker. En die goal kwam er ook, toen Ouasim Bouy een afgeslagen voorzet van Ruben Ligeon hard maar geplaatst in het doel schoot. Het was Gianluca Scamacca die een minuut later het Friese doel andermaal onder vuur nam, maar nu kreeg Bednarek zijn vingers nog tegen de bal. Hierna pakte Jong sc Heerenveen de draad weer op, ondanks dat er nauwelijks kansen werden gecreëerd. Toch kwam de thuisploeg een kwartier voor tijd op 2-1. Nadat Jordy Bruijn een inzet via het lichaam van Darryl Lachman maar net over het doel zag verdwijnen, ging de daaropvolgende hoekschop wél binnen. Nicolai Naess gaf de bal van dichtbij het laatste tikje.

Hornkamp kreeg daarna nog de kans op 3-1, maar wilde Bouzanis met een wippertje verschalken en faalde daarin. Een dribbel van Bruijn leverde eveneens geen doelpunt op. Ook Jong PEC Zwolle wist geen doelpunt meer te forceren, waardoor het treffen in 2-1 eindigde.

Jong sc Heerenveen – Jong PEC Zwolle 2-1 (1-0).