,,Doe hem zaterdag met alle liefde pijn"

,,Doe hem zaterdag met alle liefde pijn"

Dean Huiberts is hard op de deur aan het kloppen bij het eerste elftal van PEC Zwolle. De 19-jarige middenvelder mocht zichzelf in de wedstrijd tegen Feyenoord langere tijd laten zien en deed dit met succes. Zaterdagavond hoopt Huiberts zichzelf opnieuw te bewijzen. Ditmaal tegen de club waar zijn oom Max directeur voetbalzaken is: AZ.

,,Tegen Feyenoord hoop ik dat ik mezelf heb laten zien. Ik vond het eerst wel lastig om na een minuut warmlopen in een kolkende Kuip in te vallen. Ik had eerst niet eens door dat ik mocht spelen", begint Huiberts, die eerder dit seizoen tegen FC Utrecht en HSV Hoek al in de basis begon. ,,Als team hadden we een resultaat moeten halen in Rotterdam. We hebben zoveel kansen gehad. Daarvan moet er minimaal één en misschien zelfs meer in. Maar dat is ons helaas niet gelukt. Zelf kreeg ik ook nog een grote kans op de gelijkmaker, maar die werd er fantastisch uitgehouden door Nick Marsman, met zijn hoofd nota bene. Zo’n bal houdt hij nooit weer tegen op die manier."

 

In het restant van het seizoen hoopt Huiberts op meer kansen in het eerste elftal van PEC Zwolle, al blijft de creatieveling geduldig. ,,Het is allemaal erg snel gegaan. Aan het begin van het seizoen had ik mezelf ten doel gesteld om zo vaak mogelijk bij de selectie van het eerste elftal te zitten en mezelf daarnaast te laten zien bij Jong PEC Zwolle. Nu mag ik zelfs al spelen bij het eerste elftal. In de komende wedstrijden hoop ik op meer speelminuten. Ik merk dat ik dit seizoen al grote stappen heb gemaakt in mijn ontwikkeling. Dat komt mede omdat ik het hier enorm naar m’n zin heb. Ik heb elke dag zin om naar de club te komen en beter te worden. Daar doe ik ook alles aan. Zo geef ik elke training alles, om daar te laten zien wat ik kan.”


Dean Huiberts, neefje van AZ-directeur en oud FC Zwolle-speler Max Huiberts, speelde nog nooit eerder tegen de club waar zijn oom werkzaam is. ,,Voor mij is de wedstrijd daardoor niet extra beladen en ik denk voor mijn oom ook niet. Het is een wedstrijd die op zichzelf staat. Ik heb ook gewoon een normale band met hem. Het is niet zo dat we elkaar elke dag bellen om te vragen hoe het met het voetballen gaat. Met familie-uitjes zien we elkaar, maar ook dan hebben we het niet alleen over voetbal. Hij doet zijn ding en ik doe mijn ding. Dat hij het goed doet is mooi, maar ik zou hem met alle liefde pijn willen doen zaterdag.”


AZ staat op dit moment op de tweede plaats in de Eredivisie en maakt indruk op Huiberts. ,,Het is een goede ploeg en ze zitten in een aardige flow. In de competitie doen ze het goed en ook in Europa hebben ze de volgende ronde bereikt. Maar tegen Feyenoord hebben we laten zien dat we ons ook tegen een goede ploeg kunnen laten zien. Eigenlijk maakt het niet uit tegen wie je speelt, als je zelf maar goed voetbalt. Dan kan je het iedereen lastig maken. We moeten niet onder de indruk zijn van AZ, maar volle bak gaan en de kansen die we ook deze keer weer krijgen benutten.”


Kaartverkoop PEC Zwolle - AZ

Wil jij bij PEC Zwolle - AZ aanwezig zijn, maar heb je nog geen kaart? Klik hier voor de online ticketshop of hier voor de verdere kaartverkoopinformatie. Voor deze wedstrijd geldt vrije verkoop, je hebt geen seizoenkaart of clubcard nodig om een entreebewijs aan te schaffen.