Dennis Johnsen kijkt uit naar duel met Heerenveen

Dennis Johnsen kijkt uit naar duel met Heerenveen

Dennis Johnsen speelt dit seizoen op huurbasis van Ajax in het shirt van PEC Zwolle. De Noorse vleugelaanvaller beseft dat hij zichzelf deze jaargang moet laten zien in Overijssel om zo iedereen te overtuigen van zijn voetbalkwaliteiten. ,,Daar zijn we hard mee aan het werk en hopelijk gaat het er snel uitkomen.”

Bij Ajax was er dit seizoen geen plek meer voor Johnsen en dus kwam de interesse van PEC Zwolle op het goede moment. ,,PEC Zwolle toonde al meteen interesse nadat ik hoorde dat er bij Ajax voor mij geen plek meer was. Er was belangstelling van meerdere clubs, maar ik had meteen een goed gevoel bij een overstap naar Zwolle. Trainer John Stegeman wilde mij ook heel graag hebben en daar sprak voor mij vertrouwen uit. Daarna is het snel rondgekomen.”


De jeugdinternational van Noorwegen kwam dit seizoen in alle wedstrijden in actie voor PEC Zwolle en kwam hierin eenmaal tot scoren. Johnsen hoopt zichzelf in het verdere verloop van het seizoen meer te kunnen onderscheiden met doelpunten en assists. ,,We hebben een goede groep met veel spelers met individuele kwaliteiten. Daarbij spelen we aanvallend en dat past bij mijn stijl van voetballen. Ik denk dat er met dit team wel iets moois mogelijk moet zijn. In het begin hadden we het moeilijk, mede omdat we veel nieuwe spelers hadden en er veel blessures waren. Dat heeft tijd nodig. Maar we komen steeds beter in ons spel en gaan elkaar beter vinden. Ik hoop dat we dat snel kunnen omzetten in het winnen van wedstrijden.”


Bij PEC Zwolle wil de 21-jarige Johnsen zichzelf bewijzen en tot bloei komen. ,,Ik wil een belangrijke speler zijn voor het team en bewijzen dat ik op dit niveau thuishoor. Ik hoop meer rendement te hebben dan in de afgelopen seizoenen. Daar zijn we hard voor aan het werk en hopelijk gaat dat er snel uitkomen. Uiteindelijk wil ik trots kunnen terugkijken op mijn tijd bij PEC Zwolle. Op dit moment is mijn eerste doel om zaterdag te scoren tegen sc Heerenveen. Daarna zien we weer verder.”

 

Johnsen speelde twee seizoenen in de jeugdopleiding van datzelfde sc Heerenveen en vertrok zonder zijn officiële debuut te hebben gemaakt naar Ajax. In de winter van vorig seizoen keerde Johnsen op huurbasis terug in Friesland. Komende zaterdag doet de Noor het Abe Lenstra stadion opnieuw aan als PEC Zwolle het om 20.45 uur opneemt tegen sc Heerenveen. ,,Het is wel een beetje een speciale wedstrijd voor mij. Mijn tijd in Friesland was toch mijn eerste periode in Nederland. Het zal leuk zijn om de mensen daar weer te zien. Ik heb er nog veel vrienden. Het gaat een mooie wedstrijd worden, verwacht ik. We spelen allebei aanvallend voetbal en hebben beiden een overwinning nodig.”


Erbij in Friesland

Wil jij zaterdagavond aanwezig zijn in het gastenvak om, samen met de ruim 320 supporters die zich al hebben opgegeven voor deze uitwedstrijd, de selectie aan te moedigen? Koop dan vandaag nog jouw kaartje. Dat kan in de PEC Zwolle Fanshop en online tot vrijdag 12.00 uur. Voor een tientje ben je er al bij!

Eredivisie partners